RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møbelsalget stiger kraftig

Varehandelen i Norge er stabil, men møbelsalget økte med 16,8 prosent.

Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene økte med 0,2 prosent fra januar til februar i år, viser volumindeksen for detaljhandel justert for sesongvariasjoner, skriver Statistisk sentralbyrå i en melding.

NA24 - din næringslivsavis

Sofafest
Møbelbutikker økte omsetningen i verdi med hele 16,8 prosent i februar sammenlignet med samme periode i fjor.

Omsetningen for butikker med bredt vareutvalg ellers, som blant annet består av sportsforretninger, økte med 15 prosent. Butikkhandel med bredt utvalg av jernvarer, fargevarer og andre byggevarer økte omsetningen med 11,8 prosent i samme periode.

Totalt økte detaljhandelsbutikkene i Norge omsetningen i verdi med 8,1 prosent i februar 2007 sammenlignet med februar 2006.

Stabil vekst
Når tallene ikke er justert for sesongvariasjoner omsatte detaljhandelsbutikkene for 8,2 prosent mer i februar i år enn i februar i fjor, målt i volum.

Butikkhandel med andre nye varer, slik som klær, sko, elektriske varer, møbler og byggevarer, hadde en volumvekst på 10,5 prosent.

For butikker med nærings- og nytelsesmidler i spesialforretninger, var denne veksten på 8 prosent i februar i år sammenlignet med februar i fjor. Volumindeksen for detaljhandel utenom butikk, som blant annet omfatter postordre/internettsalg, gikk opp med 7,7 prosent i samme periode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere