*Nettavisen* Nyheter.

MC-fører alvorlig skadd - hentet med luftambulanse

Det har vært flere alvorlige MC-ulykker torsdag. Tidligere på dagen omkom en motorsyklist etter en ulykke i Nordhordaland.

13.06.19 19:01

En motorsyklist er alvorlig skadet etter en trafikkulykke langs riksvei 15 i Sjåk i Oppland. Føreren er skadd, men bevisst. Det melder Innlandet politidistrikt på Twitter.

Ulykken skal ha skjedd i det motorsyklisten skulle kjøre forbi et vogntog. Da mistet personen kontrollen og kjørte av vegen. Føreren er alvorlig skadd og tas hånd om av ambulansepersonell.

Motorsyklisten flys til St. Olavs Hospital i Trondheim med luftambulanse.

Veien var helt stengt i begge retninger. Like før klokken 19.00 åpnes veien delvis. Berging av motorsykkelen er bestilt.

Dødsulykke

Det er ikke den første ulykken der en motorsykkel er involvert torsdag. Tidlig torsdag morgen kjørte en motorsyklist inn i autovernet langs E39 på Gjervik i Nordhordaland.

Føreren var bevisst etter ulykken. Personen ble kjørt til akuttmottaket på Haukeland sykehus.

Torsdag kveld melder Vest politidistrikt at motorsyklisten har omkommet som følge av skadene personen fikk.

Pårørende er varslet.

- Det var en singelulykke, der en motorsykkel som i forbindelse med forbikjøring skulle inn igjen i køen mellom to biler. Alt tyder på at personen har mistet kontrollen og så kjørt inn eller falt inn i autovernet på høyre side, sier lensmann i Kjell-Idar Vangberg til Nettavisen.

Personen, som er en mann fra Nordhordaland ble liggende under autovernet etter ulykken, og ble tatt hånd om og kjørt med ambulanse til Haukeland Universitetssykehus.

Dyster statistikk

Pinsehelgen var en dyster helg i trafikken, og verst gikk det utover førere av motorsykler. NRK gjorde en opptelling søndag kveld, som viste at det hadde vært minst tolv ulykker med motorsykler fra fredag til søndag kveld.

Nettavisen har gjort en egen opptelling ut i fra politiets operasjonssentraler torsdag, som viser at det har vært minst fire ulykker der motorsykkel er involvert. Én av disse har fått verst tenkelige utfall.

– Vi ser noen trender. Motorsyklister og fotgjengere er spesielt utsatt, sier direktør i Trygg Trafikk Jan Johansen om ulykkene som har skjedd på norske veier hittil i år til statskanalen.

NRK skriver at frem til 1. juni år hadde 42 mennesker mistet livet i trafikken i Norge. Det er en økning på ni dødsfall sammenlignet med samme tid i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag