MC-protest foran Stortinget mot polititrakassering

Oslo (NTB): Et helt miljø blir trakassert av politiet basert på at noen få enkeltpersoner er kriminelle, var budskapet fra flere hundre MC-klubbmedlemmer som møtte opp foran Stortinget lørdag.

De hadde med seg lister over hvor mange av medlemmene i norske MC-klubber som er straffedømt. De skal overleveres det nye Stortinget.

- Oversikten viser at det er veldig få av oss som er straffedømt de siste fem årene, sier leder Atle Jørgensen i paraplyorganisasjonen Payback Norge til NTB.

Han sier at enkeltpersoner i viktige posisjoner i Politidirektoratet og Kripos overdriver problemene med kriminalitet i MC-miljøet.

- Dette er trakassering. De bør tenke seg om før de kaller en hel gruppe mennesker for kriminelle basert på handlingene til noen få, legger Jørgensen til.

- I 2008 sa politiet at kriminalitet i miljøet ikke lenger var et stort problem. Men i en handlingsplan i 2011 blir vi utnevnt til samfunnsfiende nummer én. Vi vil gjerne vise at dette bare gjelder noen få enkeltpersoner, sier Rune «Supern» Oslgaard til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.