RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McCain bekymret for Romneys sjanser mot Obama

Washington (NTB-AFP): Senator John McCain innrømmer at han er bekymret for Republikanernes sjanser til å gjenerobre Det hvite hus med Mitt Romney som presidentkandidat.

McCain, som tapte mot president Barack Obama ved forrige presidentvalg i USA, har gitt sin fulle støtte til Romney i den republikanske nominasjonskampen.

Til tross for den knappe seieren på supertirsdag, er Romney fortsatt favoritt. Men kampen er ikke over, noe McCain ikke er alene om å vedgå svekker partiets sjanser fram mot valget i november.

- Jo lengre dette fortsetter, desto verre er sjansene våre, sier McCain ifølge en utskrift av et intervju som skal sendes på fjernsynskanalen CBS.

Rick Santorum ligger på andreplass, Newt Gingrich på tredje og Ron Paul på fjerde. Etter en kamp på kniven, greide Romney også til slutt å ta nøkkelstaten Ohio, og vant dermed seks av ti stater i nominasjonsprosessen. Men rivalene har han altså ikke klart å riste av seg, og ikke siden 1976 har en kandidat gjort det dårligere i nominasjonsvalgene.

- Hver dag fram til november som går med til å vinne nominasjonsvalgene er en dag tapt i kampen om å vinne presidentvalget. Og det, må jeg ærlig si, gjør meg svært bekymret for sjansene våre til å vinne i november, sier McCain, som også beskyldte Santorum og Gingrich for korrupsjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere