Facebook-siden til den offisielle Finn Madeleine-kampanjen blir ifølge The Mirror og The Sun bombardert med hatmeldinger fra nettroll. Administratoren for Facebook-siden gjennomgår alle meldingene før de legges ut på nett, og advarer nå om utestengelse for nettroll som poster ufine meldinger.

«En liten påminnelse. Alle innleggene er skjult inntil de blir godkjent. Hvis du kommer med ekle kommentarer, vil innlegget ditt bli slettet og du vil bli bannlyst,» lyder en klar beskjed på Facebook-siden.

Madeleine var snaut fire år gammel da hun forsvant sporløst fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal i 2007. Forsvinningssaken er en av de mest omtalte gjennom tidene.

- Såret over hatmeldinger

Foreldrene til Madeleine skal ifølge en familievenn være svært såret over de ondsinnede meldingene som strømmer inn på Facebook-siden.

- Kate og Gerry er sinte og opprørte over at folk fortsetter å skrive falske og ondsinnede ting om dem, sier en venn av McCann-familien til The Sun.

- Hver gang det dukker opp en positiv historie, slår nettrollene til med enda mer misbruk. Dette har pågått i nesten tolv år. Heldigvis publiserer ikke nettstedet deres ondskapsfull galle, sier familievennen.

Stilte ikke opp i Netflix-serien

Scotland Yard, som fortsatt etterforsker forsvinningssaken, har ikke latt seg intervjue i dokumentarserien til den globale strømmegiganten.

- Vi har ikke deltatt i Netflix-dokumentaren, bekreftet en pressetalskvinne ved Scotland Yard overfor Nettavisen før dokumentarserien ble gjort tilgjengelig på strømmetjenesten denne måneden.

Foreldrene Kate og Gerry McCann har heller ikke ønsket å delta i dokumentarserien som er i åtte deler.

- Vi er kjent med at Netflix planlegger å vise en dokumentar i mars 2019 om Madeleines forsvinning. Produksjonsselskapet fortalte oss at de lager en dokumentar og spurte om vi ville delta, sier foreldrene i en uttalelse.

Gjentar gamle anklager

Netflix-serien har i britiske medier blitt kritisert for at den ikke bringer noe ny informasjon i saken, men tvert imot blåser nytt liv i konspirasjonsteorier.

I Netflix-serien gjentas blant annet anklager om at Madeleine McCann aldri ble kidnappet, men at foreldrene drepte henne og iscenesatte en falsk bortføring. Anklagene blir i serien fremmet av den tidligere portugisiske etterforskeren Goncaio Amari.

- Hjertet mitt blør

The Mirror skriver at privatpersoner fra hele verden oppsøker Facebook-siden til Finn Madeleine-kampanjen etter at dokumentarserien ble lagt ut på Netflix. I tillegg til hatmeldinger fra nettroll, blir det også lagt igjen mange sympatimeldinger og støtteerklæringer.

«Jeg har nettopp sett ferdig dokumentarserien. Hjertet mitt blør. Min yngste datter er ett år yngre enn Madeleine. Vi vil aldri glemme Madeleine. Ikke gi opp,» skriver norske Lillian, ifølge The Mirror.