*Nettavisen* Nyheter.

McCann Norge regner med pluss allerede i år

Trass i internasjonalt regnskapsrot, en tøff designverden og restrukturering internt, er McCann Norge tilbake på skinner. - Per august har vi svarte tall i regnskapet, sier McCann-sjef Thomas Høgebøl.

20.06.08 11:05

McCann Norge, med reklamebyrået JBR McCann i spissen, måtte i fjor bokføre et underskudd på 44 millioner kroner, etter flere år med overskudd. Selskapet ble rammet av regnskapsrotet i McCann Europe og endte opp med minus 44 millioner kroner i resultat før skatt.

- McCann tok tak i dette med klorin og fikk både ny verdenssjef og europasjef og finansdirektører. Det var et engangstilfelle i fjor, forteller Høgebøl til Propaganda.

Likevel har ikke McCann sluppet helt unna nedturen. Designbransjens ledende byrå, SDG, slet tungt i fjor. McCann la ned sin PR-virksomhet, tre av fem ansatte forsvant over til Dinamo. Og McCann Norge-sjefen gjennom fire år, John Arne Medalen, forsvant fra topplederstillingen i april. Det koster.

- Det blir jo noen omstillingkostnader i år når vi gjør en snuoperasjon, blant annet fordi SDG-sjef Anne Gro Gulla forsvinner. Designområdet vil ta noe lengre tid å få på rett kjøl enn de andre virksomhetene, men neste år skal alle virskomhetene våre gå i pluss.

McCann består i Norge av JBR McCann Reklamebyrå, - Direkte og Promotion, Scandinavian Design Group (SDG) og Initiative Universal Media (IUM). McCann med tilhørende datterselskaper har totalt 130 ansatte i Norge.

Høgebøl har allerede måttet kutte i overkant av 35 millioner kroner i kostnader i gruppen og regner med at det meste av ryddejobben dermed er gjort.

På spørsmål fra Propaganda om salg er aktuelt designdelen fortsetter å gå med underskudd, svarer han:

- Det går så bra i alle andre McCann-miljøer enn design, at det å selge SDG ikke er et tema for oss. Hadde vi slitt som vi gjorde på alle bauger og kanter i fjor, hadde det vært annerledes. Per august står det i imidlertid svarte tall i regnskapet, og vi vil få positive tall for konsernet for hele 2003. I 2004 regner vi med å tjene gode penger, spår McCann Norge-sjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.