RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McCann Norge regner med pluss allerede i år

Sist oppdatert:
Trass i internasjonalt regnskapsrot, en tøff designverden og restrukturering internt, er McCann Norge tilbake på skinner. - Per august har vi svarte tall i regnskapet, sier McCann-sjef Thomas Høgebøl.

McCann Norge, med reklamebyrået JBR McCann i spissen, måtte i fjor bokføre et underskudd på 44 millioner kroner, etter flere år med overskudd. Selskapet ble rammet av regnskapsrotet i McCann Europe og endte opp med minus 44 millioner kroner i resultat før skatt.

- McCann tok tak i dette med klorin og fikk både ny verdenssjef og europasjef og finansdirektører. Det var et engangstilfelle i fjor, forteller Høgebøl til Propaganda.

Likevel har ikke McCann sluppet helt unna nedturen. Designbransjens ledende byrå, SDG, slet tungt i fjor. McCann la ned sin PR-virksomhet, tre av fem ansatte forsvant over til Dinamo. Og McCann Norge-sjefen gjennom fire år, John Arne Medalen, forsvant fra topplederstillingen i april. Det koster.

- Det blir jo noen omstillingkostnader i år når vi gjør en snuoperasjon, blant annet fordi SDG-sjef Anne Gro Gulla forsvinner. Designområdet vil ta noe lengre tid å få på rett kjøl enn de andre virksomhetene, men neste år skal alle virskomhetene våre gå i pluss.

McCann består i Norge av JBR McCann Reklamebyrå, - Direkte og Promotion, Scandinavian Design Group (SDG) og Initiative Universal Media (IUM). McCann med tilhørende datterselskaper har totalt 130 ansatte i Norge.

Høgebøl har allerede måttet kutte i overkant av 35 millioner kroner i kostnader i gruppen og regner med at det meste av ryddejobben dermed er gjort.

På spørsmål fra Propaganda om salg er aktuelt designdelen fortsetter å gå med underskudd, svarer han:

- Det går så bra i alle andre McCann-miljøer enn design, at det å selge SDG ikke er et tema for oss. Hadde vi slitt som vi gjorde på alle bauger og kanter i fjor, hadde det vært annerledes. Per august står det i imidlertid svarte tall i regnskapet, og vi vil få positive tall for konsernet for hele 2003. I 2004 regner vi med å tjene gode penger, spår McCann Norge-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere