RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McCann rammes av regnskapsrot

Sist oppdatert:
JBR McCann må bokføre et underskudd på 44 millioner kroner, etter flere år med overskudd. Selskapet rammes av regnskapsrotet i McCann Europe.

I flere omganger har IPG, som eier JBR McCann, måttet rapportere om rot i regnskapene i McCann Europe. Til sammen har tap i hundre millionersklassen blitt bokført i regnskapene til reklamekonsernet.

Nå viser det seg at også norske JBR McCann ble rammet av regnskapsrotet, som de tidligere har avvist. Selskapet har etter en større omstilling på 90-tallet hatt sunn drift i flere år, men i fjor gikk de på et betydelig tap.

Etter å ha bitt påført betydelige internasjonale kostnader som har selskapet valgt å bokføre et underskudd på 44 millioner kroner i Norge.

- Dette er dessverre situasjonene for mange av de store aktørene med internasjonale nettverk i reklamebransjen, sier Thomas Høgebøl, administererende direktør i McCann Norge.

Han forklarer at det er en storstilt opprydningsaksjon i regnskapene i den internasjonale delen av selskapet som påfører McCann i Norge ekstraordinære kostnader.

– Som en del av et verdensomspennende nettverk må vi betale prisen når det er nedgangstider. Eierne har også bidratt med å tilføre oss ny egenkapital slik at vi styrker vår finansielle posisjon i det norske markedet, sier Høgebøl

Nøkkeltall 2002:

Byråinntekt: 132 millioner kroner

Resultat før skatt: - 44 millioner kroner

Nøkkeltall 2001:

Byråinntekt: 153,6 millioner kroner

Resultat før skatt: - 3,2 millioner kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere