*Nettavisen* Nyheter.

McCann rammes av regnskapsrot

JBR McCann må bokføre et underskudd på 44 millioner kroner, etter flere år med overskudd. Selskapet rammes av regnskapsrotet i McCann Europe.

20.06.08 11:06

I flere omganger har IPG, som eier JBR McCann, måttet rapportere om rot i regnskapene i McCann Europe. Til sammen har tap i hundre millionersklassen blitt bokført i regnskapene til reklamekonsernet.

Nå viser det seg at også norske JBR McCann ble rammet av regnskapsrotet, som de tidligere har avvist. Selskapet har etter en større omstilling på 90-tallet hatt sunn drift i flere år, men i fjor gikk de på et betydelig tap.

Etter å ha bitt påført betydelige internasjonale kostnader som har selskapet valgt å bokføre et underskudd på 44 millioner kroner i Norge.

- Dette er dessverre situasjonene for mange av de store aktørene med internasjonale nettverk i reklamebransjen, sier Thomas Høgebøl, administererende direktør i McCann Norge.

Han forklarer at det er en storstilt opprydningsaksjon i regnskapene i den internasjonale delen av selskapet som påfører McCann i Norge ekstraordinære kostnader.

– Som en del av et verdensomspennende nettverk må vi betale prisen når det er nedgangstider. Eierne har også bidratt med å tilføre oss ny egenkapital slik at vi styrker vår finansielle posisjon i det norske markedet, sier Høgebøl

Nøkkeltall 2002:

Byråinntekt: 132 millioner kroner

Resultat før skatt: - 44 millioner kroner

Nøkkeltall 2001:

Byråinntekt: 153,6 millioner kroner

Resultat før skatt: - 3,2 millioner kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.