*Nettavisen* Nyheter.

McDonald's-restaurant stengte ute «black people»

Restauranten i Kina er nå stengt, etter at den forsøkte å stenge ute afrikanske mennesker i frykt for korona.

16.04.20 11:07

McDonald's har nå beklaget hendelsen. I en uttalelse til BBC sa kjeden at de midlertidig stengte restauranten da de ble kjent med kommunikasjonen som de ansatte gjorde utad.

11. april ble det kjent at restauranten i den kinesiske byen Guangzhou hadde laget en plakat på engelsk, der restauranten skriver, direkte oversatt, at «svarte personer» ikke var tillatt i restauranten. Dette ble begrunnet med helsemessige årsaker.

Klikk på bildet for å forstørre. En video publisert på Twitter, viser varselet laget av McDonald's restauranten i Guangzhou. Du kan se videoen nederst i saken.

En video publisert på Twitter, viser varselet laget av McDonald's restauranten i Guangzhou. Foto: (Twitter/Black Livity China)

Les også: Den amerikanske korona-vinneren

BBC skriver at byen Guangzhou har en stor afrikansk befolkning, og at friksjonen mellom dem og lokalbefolkningen er stor.

Tidligere under koronakrisen har afrikanere i byen blitt kastet ut av hoteller og leilighetskompleks fordi det har gått rykter om at koronaviruset sprer seg i denne gruppen.

Disse ryktene har også vært bakgrunnen for forbudet på McDonald's-restauranten.

McDonald's sier at denne typen forbud i restauranten strider mot kjedens verdier. De ansatte i den aktuelle restauranten må nå delta på kurs i mangfold og inkludering.

Les også: Ny trusselvurdering: Advarer mot koronasvindlere som utnytter privatpersoner

Kina har nå fått kontroll med koronaviruset, men frykter at det skal blomstre opp igjen. 7. april testet sju nigerianere positivt på koronaviruset. Dette utløste en serie rasistiske reaksjoner.

Kina har mottatt klager fra myndigheter i en rekke afrikanske land, som følge av reaksjonene mot den afrikanske befolkningen i Guangzhou, skriver Inkstone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag