RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McDonalds i bedring

Sist oppdatert:
Verdens største restaurantkjede McDonalds snudde til overskudd i fjerde kvartal etter sitt første kvartalsvise udnerskudd noensinne i samme periode i 2002
Det ble imidlertid ikke det store overskuddet for hamburgergiganten på grunn av ekstraordinære kostnader i forbindelse med at kjeden er i ferd med å kutte ned på aktivitetene utenfor hamburgervirksomheten.

Salget i USA har igjen vist en sterk utvikling etter at de eksisterende restaurantene har fokusert på kjernevirksomheten, og konsernet solgte unna pizza- og kyllingkjedene.

McDonalds fikk et overskudd på 125,6 millioner dollar i fjerde kvartal, eller 10 cent pr. aksje som er på linje med selskapets guiding. I samme periode året før gikk kjeden med et underskudd på 343,8 millioner dollar.

Omsetningen økte fra 3,9 milliarder til 4,56 milliarder, mens omsetningen ved butikker som også var åpne i 2002 økte med 7,4 prosent.

McDonalds opprettholdt tidligere guiding for 2004.

McDonalds-aksjen var opp 3 cent til 25,28 dollar i ordinær handel i går. Resultatet ble først publisert etter børs mandag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere