McDonalds saksøkt

Selskapet har på kort tid blitt saksøkt tre ganger i USA på grunn av pommes fritesen sin.

Grunnen er misvisende informasjon om melk- og hveteinnholdet i pommes fritesen. For den salte snacksen inneholder nemlig langt mer gluten enn det du tror.

Nå har tre ulike McDonalds-kunder gått til sak. Blant dem et par fra Florida sier at deres femårige datter med glutenallergi ble syk etter å ha spist pommes fritesen på McDonalds, ifølge ConusmerAffairs.

Bare et par dager tidligere innrømte selskapet at pommes fritesen har et langt høyere innhold av noen fettsyrer enn hva som tidligere har vært kjent.

Nye tester avslører nemlig at i en stor porsjon pommes frites ligger er innholdet de såkalte transfettsyrene på hele 8 gram. Det er tre ganger mer enn hva McDonalds hevder at innholdet er på sine nettsider.

I en pressemelding sier McDonalds at de tester sine pommes frites for gluten gjennom et forskningsprosjekt som tar utgangspunkt i matallergi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.