– Det vil være en tragedie hvis vi kutter et kjempeviktig kollektivprosjekt i Oslo-regionen, og det bygges en motorvei til 60 milliarder langs mye av den samme traseen som øker trafikken inn til Oslo, sier Trædal til NRK.

Høyres gruppeleder Anette Solli i Viken slår alarm om Oslopakke 3-samarbeidet.

– Det er dramatisk for Fornebubanen, og det betyr jo i så fall at vi ikke kommer videre i Oslopakke 3-samarbeidet, sier Solli til Avisa Oslo.

Solli har forhandlet om det reviderte forslaget for Oslopakke 3 sammen med blant annet gruppeleder i Oslo Ap, Andreas Halse.

– Dramatisk

– Det som vil kunne være dramatisk er hvis utfallet for Oslo Aps del er noe annet enn det vi er blitt enige om. Det er det jeg er mest spent på om hvordan går, sier Solli.

Partitopper i både Ap, SV og Sp sa mandag til Avisa Oslo og Nettavisen at de vurderer å droppe hele Fornebubanen etter den siste kostnadsoverskridelsen.

Bakgrunnen er en prisøkning på 4,5 milliarder kroner, som gjør at den forventede kostnadsrammen er på 23,3 milliarder kroner.

Endelig beslutning i juni

Beslutningen om å legge Majorstuen stasjon på is har fått sentrale politikere i partiene til å bekymre seg for at avtalen i for stor grad er i Vikens og Bærums favør, og i liten grad gagner viktige velgergrupper på Oslo øst, skriver Avisa Oslo.

Problemer er at man ved å droppe ny stasjon ikke vil få flere avganger på T-banens østlige linjer.

Oslo bystyre skal i juni bestemme om Fornebubanen skal fullføres eller stanses. Det kan også bli en mellomløsning med utsettelse eller nedskalering. Gigantprosjektet har pågått i halvannet år og har allerede kostet tre milliarder kroner.

(©NTB)