RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Klimablogger og aktivist Lan Marie Nguyen Berg er på førsteplassen på MDGs liste i Oslo.
Klimablogger og aktivist Lan Marie Nguyen Berg er på førsteplassen på MDGs liste i Oslo. (MDG)

MDG får 6 prosent på fersk måling

Sist oppdatert:
Miljøpartiet De Grønne (MDG) setter rekord på Dagens Næringsliv partibarometer for august med støtte fra 6 prosent av de spurte. Samtidig faller Ap nesten 4 prosentpoeng til 34,2 prosent.

Miljøpartiet De Grønnes talsmann og eneste stortingsrepresentant, Rasmus Hansson, er glad for framgangen på 2,2 prosentpoeng på Sentio-målingen og sier til Dagens Næringsliv at «vi er nødt til å lage et nytt samfunn»

– Vi er jo et parti som i tillegg til det sier at det materielle forbruket skal ned. Vi sier ikke at folk nødvendigvis skal ha den samme kjøpekraften fremover som de har i dag, sier han.

Alle de store partiene faller, men Ap faller mest med med 3,9 prosentpoeng. Høyre gjør sin dårligste måling siden mars 2010 og får 20,6 prosent, ned 1,3. Frp faller 2 prosentpoeng til 14,3 prosent.

Rødt får 1,6 prosent, Sosialistisk Venstreparti 4,6, en framgang på 1,8 prosentpoeng. Senterpartiet får 6,3, fram 0,6, og Kristelig Folkeparti får 6,1 prosent, fram 0,8. Venstre havner under sperregrensen på målingen med 3,8 prosent.

Om målingen var resultatet av et stortingsvalg ville Ap, SV og Senterpartiet, de rødgrønne, fått 84 mandater, ett unna stortingsflertall.

Feilmarginene på målingen er mellom 0,9 og 3,4 prosentpoeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere