Gå til sidens hovedinnhold

MDG: Foreslår åker i Oslo sentrum

MDG er fulle av initiativ.

700 parkeringsplasser skal fjernes fra Oslo innen 1. juni som ledd i byrådets prestisjeprosjekt «Bilfritt byliv».

Her kan du lese mer om detaljene i prosjektet.

Byrådet jobber nå med en handlingsplan som skal være klar før 1. april, for hva som skal erstatte parkeringsplassene, skriver Finansavisen lørdag.

- Dyrke ting selv

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) røper noe av innholdet:

- Av spesifikk tiltak kommer vil til å legge ut flytebrygger utenfor Aker Brygge for at folk skal kunne bade. Vi begynner gradvis med å utvide fortauer og lage sykkelveier. Det jobbes med flere boliger, det kan lages uteplasser for barn, man kan sette opp benker hvor folk kan sitte og lese. Og så vil mange ha mulighet til å dyrke ting selv.

- Ja til åker!

Hun ser for seg å lage åker i gatene:

- Ja! Det er jo lange ventelister for parsellhager i Oslo, folk står der og jobber i timevis, det er veldig sosialt og hyggelig.

Nettavisen har sett litt nærmere på muligheten til å sikre seg en kolonihage i Oslo, og ifølge Oslo krets av Norsk kolonihageforbund er det fra 10 til 20 års ventetid.

Frp-topp: - Best om vi fortsetter

Frp-politiker Ketil Solvik-Olsen er ikke imponert over forslaget:

- Ser ut som Senterpartiet og MDG er i gang med å snekre utkast til regjeringsplattform. Aps bidrag blir vel å skattlegge avlingen, og SV vil kreve at den brukes til biodrivstoff. Tenker det er best om vi fortsetter med borgerlig regjering, skriver Solvik-Olsen på sin Facebookside.

Les også

Sjokkpåstand: - Madeleine McCann ble aldri bortført

Har du fått med deg denne populære videoen?

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken