RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for promillesykling:

MDG-politiker fyllesyklet hjem fra valgvake - veltet med 5-åring på lasteplanet


MDG-politikeren syklet i alkoholpåvirket tilstand på en sykkel av denne typen, en Bullitt Clockwork, da han veltet med datteren på lasteplanet.
MDG-politikeren syklet i alkoholpåvirket tilstand på en sykkel av denne typen, en Bullitt Clockwork, da han veltet med datteren på lasteplanet. Foto: Flickr
Sist oppdatert:
Nektet å samarbeide med politiet da de dukket opp.

En MDG-politiker i Oslo er i Oslo tingrett dømt etter at han ble tatt for fyllesykling hjem fra valgvake etter Stortingsvalget.

Ifølge dommen hadde han satt sin 5 år gamle datter på lasteplanet foran på sykkelen, og veltet i en trikkeskinne midt i sentrum.

Det var Vårt Oslo som først omtalte saken.

- Valgdagen den 11. september 2017, kl 21.45 var NN på vei hjem fra valgvake. Han syklet på en elektrisk lastesykkel, og hadde med seg sin da 5 år gamle datter. Det regnet ute. Da han skulle over veien ved Grensen 8, i Oslo sentrum, satte det ene hjulet seg fast i trikkeskinnen, og sykkelen veltet. Både NN og datteren falt av sykkelen, men ingen av dem alvorlig skadet, står det i dommen som Nettavisen har fått tilgang til.

Hadde drukket noen øl

Ifølge politikeren hadde han drukket "et par halvlitre med øl" før han satt seg på sykkelen, men politiet beskriver at det var vanskelig å få kontakt med politikeren.

De trodde først mannen var i sjokk, men begynte etter hvert å mistenke at det var noe annet.

- Politiet ønsket etter hvert å få bistand av barnevernsvakta for å vurdere om NN var i stand til å ta vare på datteren sin. Politibetjenten observerte at det luktet alkohol av NN. Av hensyn til datteren ble NN ikke tatt med inn for promilleprøve i arresten, står det i dommen.

Det var på vei hjem fra Miljøpartiet de Grønnes (MDG) valgvake på MESH i Oslo 11. september 2017 at promillesyklingen fant sted. Her taler Rasmus Hansson på valgvaken. Sammen med ham på scenen står Une Bastholm.

Var kverulerende - ble stående i to timer

Ifølge politiet var mannen «kverulerende og vanskelig», og nektet å oppgi hvor han bodde, men bare pekte i himmelretningen. Derimot ville han ha tjenestenummeret til politibetjenten fordi han mente de ikke hadde hjemmel til å be om adressen.

Fordi politiet ikke ønsket å ta med mannen til arresten når han var med datteren, skal de ha blitt stående på stedet i to timer før barnevernsvakten dukket opp. Etter det løste situasjonen seg og de ble kjørt hjem av politiet.

10.000 kroner i bot

Retten mente at mannen skulle dømmes for å ikke oppgi personalia til politiet, selv om politikeren mente det ikke var nødvendig og at de uansett fikk adressen hans da han ble kjørt hjem.

«Det er ikke tilstrekkelig å peke ut retningen man bor i sånn ca for politiet», påpeker retten.

Mannen dømmes også for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, som går på å være hensynsfull, aktpågivende og varsom da han syklet i alkoholpåvirket tilstand, som førte til at han veltet.

Dommen ble en bot satt til 10.000 kroner, samt å betale 3000 kroner i saksomkostninger.

Nettavisen har vært i kontakt med mannen, som ikke har noen kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere