Fremskrittspartiet vil skrote ideen om å forsyne oljeplattformer på norsk sokkel med strøm fra land. Det er et dyrt og usikkert klimatiltak, mener partiet etter å ha innhentet tall fra Olje- og energidepartementet.

Nå får Frp støtte fra MDG, bekrefter partiets energipolitiske talsperson, Ask Ibsen Lindal.

Les også: Naboer raser mot Lan Marie Berg (MDG): - Det er en hån mot folk som bor her

– Frp har flere gode poenger her. Det er gode grunner til å være skeptisk til elektrifiseringen av norsk sokkel slik den foregår i dag, sier han til Aftenposten.

De fleste oljeplattformene er i dag forsynt med egne gasskraftverk. Elektrifisering vil erstatte gassen med vannkraft fra land. Men det er dyrt å strekke strømkabler fra land til langt ut i Nordsjøen. Equinor legger opp til investeringer på rundt 50 milliarder kroner innen 2030.

Les også: MDG vil øke flyseteavgiften kraftig: - Et nådestøt for bransjen

Elektrifiseringen vil gi lavere norske utslipp, men den globale effekten er usikker. Gassen som ellers ville blitt brukt på å drive gasskraftverkene på plattformene, vil bli solgt og dermed gi utslipp et annet sted.

Planene vil også kreve store mengder kraft. Equinors gir et behov for 10 til 12 terawattimer (TWh) mer strøm i enn i dag, ifølge selskapet. Den totale norske kraftproduksjonen i fjor endte til sammenligning på 134,5 TWh. Elektrifisering vil dermed kunne gi norske strømkunder dyrere strøm.