Det sier Miljøpartiets ener Lan Marie Nguyen Berg til VG.

Ultimatumet står fast etter de kommende forhandlingene mellom Oslo, Akershus og staten om E18.

Partiet vil ikke bli sittende i posisjon hvis det blir en kapasitetsøkning på E18 vestover ut av Oslo.

– Det som er viktig for oss er at vi ikke får mer vei inn til Oslo. Det er en viktig premiss for denne byrådserklæringen. Ellers når vi ikke de klimamålene vi har satt oss. Vi har sagt at vi ikke kan sitte i et byråd som bygger ut E18, sier Berg til avisen.

Akershus fylkeskommune raser mot det påtroppende Oslo-byrådet.

- Det som er planlagt i prosjektet på E18, er å fortsette med en tre ganger tre-felts motorvei, med ny tunnel. Det er like mange felt som i dag, men den eneste forskjellen er at det ene kollektivfeltet blir en vanlig vei, fordi man ved siden av bygger en egen trasé for bussen, sa fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus til Nettavisen mandag ettermiddag.

MDG fikk kritikk av samferdselsministeren da de valgte å kjøre taxi hjem fra en debatt når de tidligere på kvelden sa at folk i Oslo ikke trenger bil.

Også Siv Jensen reagerer på MDG kampsaker i Oslo:

«Bilforbud i sentrum, parkeringsrestriksjoner, økte avgifter og stans av utbygging av E18. Det nye Oslo-byrådet har startet sin kamp mot bilistene. "Å kjøre bil skal bli som å røyke", sier MDGs Lan Nguyen Berg. Jeg frykter at konsekvensene av denne virkelighetsfjerne politikken blir mer kaos og vanskeligheter for Oslos innbyggerne, usosiale avgifter, og mulige konkurser for småbutikker og handelsnæringen i sentrum.»skriver hun på Facebook.