*Nettavisen* Nyheter.

MDG vil ha makt i fire storbyer

VIL HA MER MAKT: Nasjonale talsperson Une Aina Bastholm møtte tirsdag pressen i forkant av Miljøpartiet De Grønnes landsmøte. Foto: Ryan Kelly (NTB scanpix)

- Vi ligger an til et brakvalg, sier MDGs talsperson, Une Aina Bastholm.

21.05.19 12:58

Miljøpartiet De Grønne (MDG) møtte tirsdag ettermiddag pressen på Stortinget foran sitt landsmøte på Quality Hotel Expo i Akershus til helgen.

- Vi går inn i et valg med det beste utgangspunktet vi har hatt noen gang, sa nasjonal talsperson i MDG, Une Aina Bastholm, på pressekonferansen.

Bastholm viste til at de nå gjør det veldig bra på meningsmålingene.

- På denne tida i 2015 så lå vi altså to prosentpoeng under på meningsmålingene enn vi gjør i dag, på samme tid før landsmøtet. Så vi mener vi ligger an til et brakvalg, sa hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik er MDGs formkurve på meningsmålingene (gjennomsnitt av nasjonale målinger om stortingsvalgt) tre måneder og 18 dager før kommunevalget. På Poll of polls oppsummering 21. mai har partiet en oppslutning på 4 prosent og tangerer dermed rekorden fra mars. Foto: (Nettavisen)

Vil ha makt i fire byer

MDG ser for seg å gjøre sitt beste valg noensinne i høst, og vil ha makt i Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø etter valget.

- Målet vårt er å få inn over 300 folkevalgte og komme inn i alle fylkesting, sa Bastholm, og la til:

- Vi har vedtatt at vi går til valg på å prøve å komme i maktposisjon i Trondheim og Oslo, hvor vi er i dag, men også i Tromsø og Bergen.

I tillegg til å vedta valgløfter i forkant av høstens lokalvalg, skal partiet behandle i alt sju resolusjoner på landsmøtet.

Resolusjoner om hva Norge skal leve av etter oljen, en bedre skolestart og matpolitikk er plukket ut til behandling av partiledelsen på forhånd.

Samtidig har partiet stemt fram fire resolusjoner til behandling, nemlig forslag om nullvisjon for tap av biologisk mangfold, klimabelønningsordning, vindkraft og naturvern og klimakutt i kommunene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag