RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MDGs Shoaib Sultan mulig ny ordfører i Oslo


Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan blir av flere trukket fram som Oslos nye ordfører. Selv vil han ikke forskuttere utfallet.
Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan blir av flere trukket fram som Oslos nye ordfører. Selv vil han ikke forskuttere utfallet. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
MDGs Sultan vil ikke spekulere i ordførerstatus.

Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan blir av flere trukket fram som Oslos nye ordfører. Selv vil han ikke forskuttere utfallet.

– Meningsmålingene viser at støtten finnes der ute, og så gleder vi oss til å se hva resultatet blir. Vi får se hva velgernes dom blir. Jeg vil ikke forskuttere noe, sier Sultan til NTB.


Partiet gjorde et brakvalg både på landsbasis og i Oslo. I Oslo fikk partiet 8,8 prosents oppslutning, en stigning på 6,4 prosentpoeng.

Miljøpartiet De grønne sa natt til tirsdag at de krever ordføreren i Oslo som motytelse for å støtte de rødgrønne i bystyret.

Dette øker Raymond Johansens sjanser for å bli ny byrådsleder

Nåværende ordfører i Oslo Fabian Stang (H) sier til NTB at han tror at hovedstadens neste ordfører blir enten fra MDG eller Arbeiderpartiet.

– Jeg håper at vi får inn mange grønne politikere, og tenker at det er det første målet nå – å få inn flest mulig grønne politikere på Rådhuset, sier Sultan videre.

Avgjørelsen kan ta tid i Oslo

Det kan ta tid før Oslo-folk får vite hvem som skal styre byen deres de neste fire årene.

Jokeren Miljøpartiet De Grønne vil ta seg god tid, og etter det NTB forstår regner partiet med at bare sonderingene med Arbeiderpartiet, Høyre og de andre partiene kan ta en uke. Deretter skal det forhandles om konkret politikk og posisjoner med den utkårede motparten.

Partiet får fem medlemmer i bystyret.

Oslo-partiet er beredt til å ta seg god tid, vel vitende om at nykomlingene møter drevne motspillere i forhandlingene.

Forhandlingsutvalg

Det er Oslo-lagets forhandlingsutvalg som skal sondere og senere forhandle med de andre partiene. Det består av lokallagsleder Torkil Vederhus, førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg, andrekandidat Harald Nissen og tidligere nasjonal talsperson Hanna Marcussen.

Men både ordførerkandidat Shoaib Sultan og partiets ene stortingsrepresentant Rasmus Hansson følger med fra sidelinjen og kommer gjerne med innspill underveis.

Et godt sykkelveinett gjennom byen, ren luft og ikke minst stans i veksten av biltrafikken inn til byen, er blant de viktige sakene for Oslos grønne. Dessuten vil partiet at deres fjerdekandidat Shoaib Sultan skal få ordførerjobben

– Vi kommer ikke til å gi ved dørene, sa Rasmus Hansson, en av to nasjonale talspersoner, under partilederdebatten natt til tirsdag.

Fakta om Shoaib Sultan* Norsk-pakistansk politiker fra Nes i Akershus

* Født 22. desember 1973 i Pakistan. Oppvokst i Norge

* Ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo

* Har tidligere jobbet i Antirasistisk Senter og vært generalsekretær i Islamsk Råd Norge

* Har ledet og sittet i 17. mai-komiteen i hovedstaden i flere år

* Har en bachelorgrad i statsvitenskap og en MBA fra Colorado State University i USA

(Kilde: Wikipedia, Aftenposten) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere