RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med Bush i bakhodet

Joshua Jackson som Luke McNamara.
Joshua Jackson som Luke McNamara.
Sist oppdatert:
Ved de fremste universitetene i USA har det eksistert hemmelige brorskap som fremmer elitens interesser - i 200 år.

Tre amerikanske presidenter antas å ha vært med i slike brorskap, to av dem heter Bush til etternavn. De var medlemmer i brorskapet The Skulls & Bones ved Yale University.

Filmen The Skulls tar utgangspunkt nettopp i et slikt hemmelig brorskap. For hovedpersonen Luke McNamara (Joshua Jackson) går en drøm i oppfyllelse når han får tilbud om å bli medlem.

Tvilsomme metoder

I motsetning til studiekamraten Caleb Mandrake som er fra overklassen, har Luke slitt, spart og lånt til jusstudiene. Filmen skildrer hemmelige ritualer og en utklekkingsanstalt der medlemmene i broderskapet får stor makt innen politikk og næringsliv ved hjelp av tvilsomme metoder.

Det hele topper seg da kameraten til Luke som skal bli journalist, bryter seg inn i The Skulls lokaler for å avsløre deres hemmeligheter, for så å ta livet av seg under mystiske omstendigheter. Luke får et dilemma.

Ved å bli i brorskapet får han muligheten til å studere jus på toppnivå, melder han seg ut, går han en uviss fremtid i møte. For det var faktisk lettere å bli med enn å melde seg ut.

TV 2 fredag 26. november 2004 kl. 23.55.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere