RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiet

Med denne kniven stakk han i halsen

- Handlet i nødverge.

(AN.no): I fjor slåss han med denne kniven i hånden. Nå slåss 22-åringen for å bli trodd når han sier nødverge.

Kniven traff en 27-årig medtiltalt midt på halsen og gikk to centimeter inn.

22-åringen er i Salten tingrett tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendiger.

– Jeg erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, sa 22-åringen.

Han hevder han handlet i nødverge fordi en 27-åringen skal ha angrepet og tildelt ham gjentatte slag, sparket ham, og forsøkt å kvele ham. Dette skjedde i Bodø i april i fjor.

Begge er både tiltalt og fornærmet i saken. 27-åringen er tiltalt for vold mot 22-åringen.

Forduftet
Da saken startet i går morges, møtte ikke den knivskadde 27-åringen. Etter en times forsøk på å spore ham opp, måtte forsvarer Waqar Aslam Malik fortsette forhandlingene med tomt sete ved siden av seg.

22-åringen besøkte 27-åringens leilighet i fjor, sammen med sin kjæreste. Sistnevnte skal ha hisset seg voldsomt opp, angivelig på grunn av at han ikke likte samtalen til de besøkende.

22-åringen bestemte seg da for å dra og ble hentet av en bekjent.

Da han hadde satt seg i bilen, kom 27-åringen løpende etter. Ruta til bilen ble knust, og 22-åringen ble tildelt gjentatte slag gjennom ruta.

– 40-50 slag. Han truet med å drepe meg og min famile. Så forsøkte han å kvele meg, og jeg kjente det svartnet. Det var da jeg fant fram kniven. Jeg stakk etter skulderen sier han.

Kniv?
– Hvorfor gikk du med kniv? spurte aktor Margrete Torseter, og la til at han var pågrepet med en foldekniv også etter episoden på Mørkved.

– Det var mye som skjedde på den tiden. Mange voldtekter og knivepisoder. Jeg begynte å bli mer og mer paranoid. Kniven ga meg en trygghetsfølelse, svarte tiltalte, som sliter med angstproblemer.

Tilkalte politi
Kampen fortsatte så utenfor bilen, og 22-åringen hevder han kjempet for livet sitt og at han ble både sparket og slått i hodet.

– Da jeg oppdaget en forbipasserende som kom til, kastet jeg kniven mot ham og ba ham ta vare på den, sa tiltalte.

Ei 23 år gammel jente og nabo til 27-åringen ble vitne til dramaet. Hun fikk tilkalt politiet, og venner av henne tilkalte ambulanse.

– Jeg måtte hoppe unna da 27-åringen kom løpende ned trappa. Rett etter hørte jeg et smell og så at han slo mange slag inn i et bilvindu hvor det satt en person, forklarte hun.

Hun forklarte at hun så 27-åringen sparke 22-åringen i hodet før han ga seg.

Les flere saker i Avisa Nordland her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere