Gå til sidens hovedinnhold

Med denne kniven stakk han i halsen

- Handlet i nødverge.

(AN.no): I fjor slåss han med denne kniven i hånden. Nå slåss 22-åringen for å bli trodd når han sier nødverge.

Kniven traff en 27-årig medtiltalt midt på halsen og gikk to centimeter inn.

22-åringen er i Salten tingrett tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendiger.

– Jeg erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, sa 22-åringen.

Han hevder han handlet i nødverge fordi en 27-åringen skal ha angrepet og tildelt ham gjentatte slag, sparket ham, og forsøkt å kvele ham. Dette skjedde i Bodø i april i fjor.

Begge er både tiltalt og fornærmet i saken. 27-åringen er tiltalt for vold mot 22-åringen.

Forduftet
Da saken startet i går morges, møtte ikke den knivskadde 27-åringen. Etter en times forsøk på å spore ham opp, måtte forsvarer Waqar Aslam Malik fortsette forhandlingene med tomt sete ved siden av seg.

22-åringen besøkte 27-åringens leilighet i fjor, sammen med sin kjæreste. Sistnevnte skal ha hisset seg voldsomt opp, angivelig på grunn av at han ikke likte samtalen til de besøkende.

22-åringen bestemte seg da for å dra og ble hentet av en bekjent.

Da han hadde satt seg i bilen, kom 27-åringen løpende etter. Ruta til bilen ble knust, og 22-åringen ble tildelt gjentatte slag gjennom ruta.

– 40-50 slag. Han truet med å drepe meg og min famile. Så forsøkte han å kvele meg, og jeg kjente det svartnet. Det var da jeg fant fram kniven. Jeg stakk etter skulderen sier han.

Kniv?
– Hvorfor gikk du med kniv? spurte aktor Margrete Torseter, og la til at han var pågrepet med en foldekniv også etter episoden på Mørkved.

– Det var mye som skjedde på den tiden. Mange voldtekter og knivepisoder. Jeg begynte å bli mer og mer paranoid. Kniven ga meg en trygghetsfølelse, svarte tiltalte, som sliter med angstproblemer.

Tilkalte politi
Kampen fortsatte så utenfor bilen, og 22-åringen hevder han kjempet for livet sitt og at han ble både sparket og slått i hodet.

– Da jeg oppdaget en forbipasserende som kom til, kastet jeg kniven mot ham og ba ham ta vare på den, sa tiltalte.

Ei 23 år gammel jente og nabo til 27-åringen ble vitne til dramaet. Hun fikk tilkalt politiet, og venner av henne tilkalte ambulanse.

– Jeg måtte hoppe unna da 27-åringen kom løpende ned trappa. Rett etter hørte jeg et smell og så at han slo mange slag inn i et bilvindu hvor det satt en person, forklarte hun.

Hun forklarte at hun så 27-åringen sparke 22-åringen i hodet før han ga seg.

Les flere saker i Avisa Nordland her.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken