RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med EM-sluttspill i sikte

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): - Vi må holde stø kurs skal det bli EM-sluttspill, var landslagstrener Åge Hareides kommentar etter 4-0 over Malta. Med stø kurs mener han seier mot Ungarn onsdag. Da kommer han sikkert til å starte med stødige Jarl André Storbæk fra Vålerenga på høyreback.


For Enga-spilleren leverer varene for tiden. De er ikke spektakulære, men bunnsolide - i alle fall på defensiven. Men rampelyset overlater ljørdølingen til de andre.

- Det er ikke noe mål å være mest mulig i media, sier Vålerenga-spilleren, og sutrer ikke over situasjonen. For han er vant med stillhet med sin oppvekst langt inne i skogen mot svenskegrensa.

- Artig å være med
- Slik får det være, jeg synes bare det er artig å være med jeg, sier Jarl André og overlater spaltene i riksavisene til Carew, Steffen og Gamsten.

For det er akkurat slik han gjør det i Enga også.

Men spilletid får han om det er Petter Myhre eller Åge Hareide som tar ut laget. Og det er det viktigste...

Få eller ingen slår han på stabilitet. Det har gått i et kjør i kamp etter kamp siden Hamkam-tida i 2005. Han nærmer seg sikkert en eller annen rekord om noen har oversikt over slik.
Antall tippeligakamper i strekk altså??
Storbæk er godt inne i sin tredje strake sesong uten avbrekk...

7-er på børsen
Mot Malta spilte han nesten slik Åge Hareide ville ha det og ble belønnet med en sju-er på terningen i Dagbla', en femmer i VG og en firer i Aftenposten.

Sammen med Bjørn Helge Riise og Steffen Iversen sørget han for at høyresida ble bedre totalt sett enn den mer meritterte venstresida. Han doblet på kanten når sjansene bød seg og innleggene kom også på bestilling.
Litt ujevn i prestasjonene offensivt, men han kommer villig på løp og får mye kreditt for det.

Bankers mot Ungarn
Nå er Enga-backen bankers på høyrebacken mot Ungarn om ikke noe alldeles overraskende inntreffer de siste dagene.

Det blir Storbæks åttende a-landskamp, og et bevis på at han inne i varmen igjen.
Men sikker på plassen er han ikke.

- Nei det er jeg ikke. Jeg må fortsette å prestere bra slik at jeg fortsatt får være inne på laget, sa Storbæk til Aftenposten.

Han synes likevel det er betryggende å vite at han anses som god nok. Det gir ekstra selvtillit.

Benken for resten
Resten av Vålerenga-kontingent i troppen må nok belage seg på ytterligere benkesliting. Det er liten grunn til å tro at det blir store endringer på laget etter Malta-kampen, sjøl om 4-4-2 er nærmere enn 4-3-3 i den matchen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere