RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med gaten som lerret

Sist oppdatert:
I en måned skal verdens fremste gatekunstnere få utfolde seg på vegger og biler i Stavanger. Se bilder fra festivalen her.

(BiipMag): Nuart er en årlig festival for gatekunst og har blitt ledende i Europa ved å bryte grenser, tabuer og store vegger siden 2001.

Når og hvor?
Nuart varer fra 4.september til 5.oktober og utstillingen er i år i de rå ølhallene på Tou Scene i Stavanger. Slik skal Gamle Tou Bryggeri bli omgjort til et senter for samtidskunst. Utstilling er åpen for publikum i en måned før veggene males over og kunsten dermed forsvinner.

Sjekk bildekarusell nederst i saken!

Publikumsrekord
Gatekunst er tydeligvis svært populært blant folk for fjorårets utstilling på Rogaland kunstmuseum trakk over 70.000 publikummere, noe som er publikumsrekord for museet. Likevel foregår ikke gatekunsten bare i en utstilling. Kunstnerne kommer også til å utfolde seg på vegger og biler og lignende som publikum har donert bort.

Nuart er en hendelse som strekker seg ut over hele byen. den består av en statisk galleriutstilling og en rekke verk over hele byen.

Hva skjer?
I løpet av Nuart-festivalen vil det arrangeres en rekke arrangementer, blant annet er det åpningskonsert med Chicagos hip hop-band «Food for Animals», filmvisninger, paneldebatter og kunstnerpresentasjoner.

Nuart samler også inn penger som går til skateramper for barn i fattige sør-afrikanske landsbyer.

Verdens beste
I alt femten av verdens beste gatekunstnere og aktivister kommer til Nuart i år. Blant disse er franske «Blek le rat» som er stensilkunstens far, en av Storbritannias mest elskede grafittikunstnere kalt «Dface» og en av pionerene innen gatekunst Nick Walker.

Publikum får også se de norske gatekunstnerne Dolk, Pøbel og Chris Stain.

Det blir også show med lasergraffitti!

Her kan du sjekke ut de ulike talentfulle kunstnernes verk:

BLEK LE RAT (FR)

DFACE (UK)

NICK WALKER (UK)

GRAFFITI RESEARCH LAB (USA)

DOTMASTERS (UK)

806

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere