Gå til sidens hovedinnhold

Med mål for flere spillere på Vålerenga

Vålerenga basket vil satse stort på rekruttering av unge spillere. Men med ødelagte kurver blir drømmen vanskelig.

HELSFYR: I flerbrukshallen under Fyrstikkalleen skole (F21), som driftes av Vålerenga basket, jubler gutter 13-laget når Oslofondet kommer med gladnyheten om at klubben har fått 12.500 kroner.

Ødelagte kurver

– VIF basket ønsker å gjennomføre basketskoler for barn og ungdom i nærmiljøet, som et ledd i å rekruttere flere barn og unge til sporten. For å kunne gjennomføre dette trenger vi fem nye sidekurver i hallen vår. Kurvene som henger der i dag er dessverre blitt ødelagt. Vi trenger også nye basketballer slik at barna kan få låne en ball hver når de er på basketskolen, sier Helene Bredesen, som er styremedlem i klubben.

Oslofondet er et samarbeid mellom Mediehuset dittOslo og kraftselskapet Hafslund. I 2014 blir 250.000 kroner delt ut til lokale barne- og ungdomsaktiviteter i Oslo. I hver av de fire utdelingsrundene får fire søkere fra forskjellige steder i byen 12.500 kroner hver.

Trener ferdigheter

Gutter 13-laget startet opp i høst, og blir trenet av spillere på VIF baskets herrelag.

For Vyon Yoon (12), Ajanan (12) og Abithan Nimalendran (11) er målet klart: En en dag å få spille i den amerikanske basketligaen NBA. Men før den tid er de innstilt på å trene mye. Miljøet i klubben er godt, forteller guttene.

– Det er veldig gøy å spille basket. Jeg har lært veldig mye, og så blir man kjent med mange andre, sier Abithan.
At klubben får nye kurver, er guttene veldig glade for.

– Det er bra for oss. Da får flere mulighet til å spille, og vi får flere å spille mot. Da blir det morsommere, sier Ajanan.

Men også de fysiske ferdighetene blir bedre av basket.

– Du får bedre spenst og blir bedre i hopping, sier Vyon.

Helene Bredesen mener basket også styrker mestringsfølelsen.

– Her lærer du å samarbeide. Du må stole på medspillerne dine. Det er ferdigheter man får gratis gjennom idretten, og som er veldig positive.

– Når klubben får nye kurver og basketballer er det noe som når veldig mange. Og når de vil bruke det til å rekruttere flere spillere, kommer pengene til nytte for enda flere. Det er vi veldig glade for, sier Tore Bollingmo, ansvarlig redaktør i Mediehuset dittOslo.

Dette er den siste utdelingsrunden fra Oslofondet i 2014, og i tillegg til Vålerenga basket, fikk Njård fekting, Haugerud IF og Ekeberg skolekorps penger.

Les mer om Oslofondet her!