RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med stige på Mont Blanc

(Bjørn Pierri Enevoldsen)
Sist oppdatert:
Billedkunstneren Bjørn Pierri Enevoldsen kom seg én meter høyere enn alle andre som har besteget Mont Blanc (4.807moh) i alpene.

Mange har besteget Vest-Europas høyeste fjell, men ingen har tatt med seg en trappestige for å komme seg høyere enn alle andre. Det har den danske billedkunstneren gjort. Formålet er å kommentere en mentalitet i samfunnet om å komme seg høyere enn alle andre enn seg selv.

- Det er et kunstprosjekt, og er ment å være en ironisk kommentar til folk som alltid skal komme høyere, være større, bryte flere grenser, og gjøre villere handlinger enn andre, sier Bjørn Pierri til TV 2 Nettavisen.

- Jeg snakker generelt til mentaliteten i samfunnet, hvor man alltid skal oppnå mer enn sin nabo. Man higer alltid etter å være høyere i forhold til alle andre, og ikke i forhold til seg selv, kommenterer kunstneren.

Sammen med sin beste venn, Ole Mattson fra Norge, bar han på den tre kilo tunge trappestigen på klatreturen til toppen. Han innrømmer at det er helt sprøtt.

- Det er absurd å drasse på en stige bare for å komme en meter over alle andre. Den var ganske tung å bære. Vinden tok fatt i den flere ganger, og det stormet nokså kraftig opp flere ganger, sier kunstneren.

Ole var Bjørn Pierris fotograf på turen forrige uke. De to har vært bestekompisene har klatret sammen i 15 år, og bor i København.

Til sammen brukte de seks dager på selve turen til Mont Blanc, derav to dager på selve oppstigningen.

Se flere bilder på Enevoldsens nettside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere