RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med tenåringen på ferie

La tenåringen få gå sine egne veier, det kan lette trykket innad i familien.
La tenåringen få gå sine egne veier, det kan lette trykket innad i familien. Foto: Bjørn Moholdt (Reiser & ferie)
Sist oppdatert:
Det behøver ikke bli et mareritt å ha med tenåringen på tur. Her er sju gode tips.

1. La tenåringen være med på å planlegge reisen, ved blant annet å la dem delta i planleggingen av reiseruten, hvilke severdigheter dere skal se, butikker som skal besøkes og aktiviteter som skal bedrives. Da har de dessuten heller ingen å klage på om noe skulle gå litt galt.

2. Tenåringer er ikke eldre enn at de i regelen fremdeles liker strand, bading og vannland. En tur i en fornøyelsespark eller en butikk de har interesse for kan også fungere som gulrot.

3. Reis gjerne sammen med en annen familie med tenåringer, eller la ungdommen ha med seg en venn eller venninne. Legg også til rette for at han/hun kan komme i kontakt med noen i sin egen aldersgruppe.

4. Velg et passende hotell. Noen overnattingssteder er mer tenåringsvennlige enn andre, for eksempel de som har et lite svømmebasseng eller aktivitetsområde, eller ligger rett på stranden. Et rom med dvd-spiller og filmer til utlån kan også være en god investering i mange tilfeller. Det samme gjelder internettilgang på værelset. Dropp likevel forretningsreisehotellene. Noen charteroperatører tilbyr også klubber for tenåringer på en del av sine hoteller.

5. Gi dem deres daglige digitale dose. Bli enige om å begrense internett- og mobiltelefonbruk, spill- og tv-tid, slik at dere kan fungere som en vanlig sosial familie og faktisk prate litt sammen igjen. Husk å informere dem om at mobilbruk i utlandet er dyrt.

6. Gi dem tid på egen hånd. Mens tenåringen hjemme ofte knapt er innom huset, skal dere i ferien alltid være sammen. Det kan være nerveslitende for begge parter. La dem ta en tur i området alene, eller sjekk ut om det er aktivitetstilbud, kurs eller annet tenåringen kan være med på.

7. Legg ferieturen til et sted der det finnes noe tenåringen har interesse for, enten det er å surfe, shoppe, stå på ski, bade, ri og så videre...

BLI ABONNENTpå Reiser & ferie

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere