RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med øye for det spesielle

Sist oppdatert:
Designeren Karina Kjenner Titze lager stilrene kolleksjoner og har øye for det spesielle. - Jeg elsker detaljer, sier designeren til Side2.

(SIDE2): Vi møter Karina Titze i studioet hennes i Huitfeldts gate 12 en varm sommerdag. Det hersker et kontrollert kaos i designstudioet og butikken, som Karina deler med designerne Anita Roth og Nora Farah.

Se stor bildespesial lenger nede

Undorn
Karina har sitt eget merke Undorn, som betyr «mellom tid». I studioet henger det rad på rad med lekre klær fra høstkolleksjonen. Men akkurat nå er det full fokus på sommerkolleksjonen 2007. Karina innrømmer at hun er litt stressa og at de alle syr som gale for å bli ferdige til Oslo Fashion Week 16 august. Da skal hun sammen med et par andre knippe norske designere, vise sin sommermote for neste år. Kolleksjonen for neste sommer har innslag av fargene brunt, off-white, rosa og gullbrokade.

- Jeg er skikkelig spent før Fashion Week. Det er mye som skal klaffe for at kolleksjonen blir ferdig. Det blir som en dugnad, alle hjelper til, sier Karina til Side2.

Detaljer
Designeren har et godt øye for detaljer og det bærer kolleksjonene hennes preg av.

- Jeg elsker detaljer, sier Karina. Knapper, bånd, hemper og spenner er veldig stas.

- Det hever plagget, sier designeren til Side2.

Koffert full av skatter
Karina drar frem en gammel og slitt koffert som er full av nye og gamle skatter. Designeren har en forkjærlighet for vesker, belter og hansker.

- Jeg er en fattig designer, så jeg kjøper mye vintage og ting på salg, sier Karina.

Men det har sine fordeler å være designer. Ofte kjøper Karina for store kjoler, som hun syr om og lager til sine egne.

- Jeg elsker blomstermønster. Jeg er heller ikke redd for at ting ikke skal matche, sier Karina.

Arver av bestemor
Som relativt ny designer har Karina sjelden råd til å skeie helt ut når det gjelder motekjøp. Men som jenter flest er designeren veldig glad i vesker og sko. Når det gjelder akkurat de plaggene, tillater hun seg å investere i det av og til.

- Alle jenter har vel egentlig skodilla? Lurer designeren. Jeg har erfart at det lønner seg å tenke kvalitet når det gjelder vesker, belter og sko, sier Karina.

- Når det er sagt, så arver jeg også mye fint av bestemor, sier designeren.

Hva inspirerer deg?

- Alt som skjer rundt meg! Kolleksjonen for neste sommer er inspirert av flere stiler. Tennisdrakter, engelsk overklassestil og en sporty look er bare noe av det jeg har hentet inspirasjon fra. Jeg er også blitt inspirert av vakre aftenkjoler og lekker design, sier Karina. Stoffene er silke og viskose som er typisk for sommeren.

- Men jeg bruker også tynn ull i kolleksjonen. Vi bor tross alt i et land der temperaturen svinger veldig, sier designeren.

- I tillegg blir jeg inspirert av bunadene på 17. mai, sier Karina.

Her er Karinas «10 siste motekjøp»:

1.Mulberry skinnbelte.
Skinnet er veldig mykt og oser kvalitet. Karina betror meg at hun selv gjerne skulle hatt mulighet til å jobbe med slike materialer, men at det er for dyrt. Beltet har hun kjøpt på salg.

2. Grønn silkekjole fra Undorn.
Karina finner frem en nydelig kjole fra hennes eget merke Undorn. Kjolen er i silke og er i i en nydelig olivengrønn farge. Hun forteller at kjolen kan brukes på tre forskjellige måter. Det kommer helt an på hvordan du knyter båndene på toppen.

- Man får mange kjoler i en kjole, sier Karina. Dermed kan kjolen brukes til mange forskjellige anledninger. Grønt er desutten yndlingsfargen min, sier Karina.

3. Oksidert halskjede.
Yndlingssmykke til Karina har hun kjøpt i en butikk i Brugata i Oslo. Hun bruker det til alt.

- Jeg liker at det er oksidert, da får det en fin farge og ser fascinerende ut. Det har en historie og det liker jeg, sier designeren til Side2.

4. Ulltopp med gulldetaljer fra Undorn.
Designeren liker å jobbe med ull og de spesielle gulldetaljene er prikken over i en i på dette plagget. Designeren liker å gå i jeans som hun dresser opp med nettopp en lekker topp og kule smykker.

-Topper er min ting, sier Karina. Det er greit å bruke til jeans eller andre bukser. Man kan dresse ting opp eller ned med en kul topp, sier Karina.

5. Mørkeblå skinnsko fra YSL.
Karina har på seg noen supersøte flate sko med snøring fra YSL, som hun har kjøpt på Kamikaze. Karina forteller at hun har brukt de så mye at de egentlig er helt utslitt. Gang på gang havner de hos skomakeren. Karina klarer ikke å gi slipp på de helt ennå.

-Sko kan jeg bruke litt penger på. Alle jenter har vel sko i bøtter og spann, undrer Karina.

6. Konvoluttvesker i skinn fra Undorn.
Karina lager også tilbehør i sin kolleksjon. Konvoluttvesker i forskjellige størrelser i skinn er populært. Veskene er laget av skinn beregnet på bilratt og har et kult, røft utseende.

- Min filosofi er at det jeg har i min kolleksjon kan alle få i sin størrelse eller den måten de vil ha det på, sier Karina. Jeg kan lage en veske av hvilke som helst materiale du måtte ønske.

7. Grønne skinnhansker.

- Dette er de dyreste hanskene jeg noensinne har kjøpt. Men jeg har brukt de veldig mye, ler Karina. Jeg bruker hansker hver dag, sier hun.

8. Ullcardigan fra Undorn.
Så har turen kommet til en annen godbit fra kolleksjonen. En cardigan i mosegrønn ull med spesielle ermer og krave. Jakken har også stilige knapper.

- Cardigans kan brukes sammen med så mye. Spesiellt sammen med kule topper, sier Karina.

9. Veske fra Underground.
Denne vintage vesken har Karina kjøpt på Underground. Det er der hun vanligvis kjøper vintagevesker.

- Det jeg liker med denne vesken er at den er stiv og flat. Formen er utrolig kul og jeg liker håndtaket, sier designeren til Side2.

10. Off-White jakke i ull fra Undorn.
Den siste og kanskje det aller lekreste Karina har i sin garderobe, er en dødslekker off-white jakke med brune hjorteskinndetaljer. Det gir kåpen en meget eksklusiv look. Jakken er også noe av de dyreste designeren har i høstkolleksjonen.

- Jeg elsker å lage vinterklær, betror Karina meg. Denne kåpen er varm og kan brukes hele vinteren, sier hun til Side2.

Oslo Fashion Week går av stabelen fra 14. august. Side2 gir deg oppdatering fra moteuken.

Les om mer mote her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere