RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Medaljeutdeling til Linstad flyttes

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Utdelingen av Kongens fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad på Nationaltheatret tirsdag er avlyst av sikkerhetsgrunner. Utdelingen vil isteden skje hos Urtehagen friskole.

I en pressemelding skriver Nationaltheatret at de ikke tar ikke stilling til vurderinger av hvem som tildeles Kongens fortjenstmedalje. Men på grunn av de sterke reaksjonene og det store presseoppbudet som ble varslet, ba de arrangøren Urtehagen om å finne et annet sted for overrekkelsen.

- Forestillingen «Folk og røvere i Kardemomme by» klokka 12 avvikles som planlagt, skriver kommunikasjonssjef Ida Margreta Halvorsen.

Politiet er tirsdag formiddag til stede ved teateret, der 500 barn skal se forestillingen.

- Nationaltheatret ringte til politiet rundt klokken 10.30 og opplyste at de ikke ønsket å ha dette arrangementet der. De har mange barn til stede og har ikke sikkerhetskapasitet i tilfelle det blir demonstrasjoner eller andre protester, forteller operasjonsleder André Kråkenes i Oslo-politiet til NTB.

- Utdelingen er nå flyttet til til Urtehagen friskole på Grønland i Oslo, opplyser rektor Rawafid Shaheed. Den vil skje i løpet av tirsdag ettermiddag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere