*Nettavisen* Nyheter.

Medfølelse utenfor Frankrikes ambassade i Oslo

Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen)

Mange mennesker kom til den franske ambassaden i Oslo for å vise sin solidaritet etter terrorangrepet i Paris fredag kveld.

14.11.15 15:30

Oslo (Nettavisen/NTB): Folk tente lys og hengte blomsterbuketter på smijernsporten til ambassaden på Skillebekk, der det ble flagget på halv stang.

Ifølge Nettavisens Heidi Schei Lilleås hadde flere hundre møtt opp for å vise sin støtte til Frankrike.

- Det er helt stille, forteller Lilleås.

Barn la igjen tegninger, og flere satte roser og blomster inn i hekken. «Vi tenker på dere» og «Stopp terroren» sto det på noen av hilsenene.

Lørdag ettermiddag sto titalls mennesker i kø for å signere kondolanseprotokollen ved porten. Elisabeth Grundt, som er halvt fransk, forteller at hun ønsket å vise solidaritet med franskmenn etter det grufulle som har hendt.

– Jeg har bare gode minner fra Paris, sier hun til NTB.

Minst 128 mennesker ble drept da væpnede menn angrep en rekke steder i Paris, blant annet konsertsalen Bataclan.

Ambassadør: Ekstremt alvor i Paris

Paris er preget, sier ambassadør Rolf Einar Fife og ber nordmenn følge franske myndigheters råd og forholdsregler.

– Dette er et serieanslag som har et omfang som overgår alt det man har opplevd siden andre verdenskrig. Det setter preg på folk, sier Fife om fredagens terrorangrep mot den franske hovedstaden.

– Stemningen i Paris er preget av ekstremt alvor. Det er samtidig ro, men sorg. Det er erklært landesorg i tre dager. Og det er mange som er sterkt preget av det helt meningsløse i disse terroranslagene, forteller han til NTB.

(Artikkelen fortsetter under.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Folk tente lys og hengte blomsterbuketter på smijernsporten til ambassaden. Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen)

Ambassaden følger utviklingen i Paris tett, men kjenner ikke til at nordmenn er direkte rammet av angrepene.

– Det vi anbefaler, er at folk retter seg etter de råd og forholdsregler som franske myndigheter anbefaler. I praksis betyr det for området i og rundt Paris å holde seg mest mulig innendørs og avvente nærmere beskjed, sier Fife.

– Og det er verdt å merke at det er innført unntakstilstand, noe som blant annet innebærer styrket grensekontroll og mulig begrenset bevegelsesfrihet forskjellige steder i Paris.

Brende: – Voldelig ekstremisme preger Europa

Angrepene i Paris er en grusom terrorhandling som må fordømmes på det sterkeste, sier utenriksminister Børge Brende (H).

– Vi skal ikke la oss dupere av denne type ekstremisme. Demokratiet skal seire, sa Brende da han ankom den franske ambassaden i Oslo lørdag ettermiddag.

Brende la ned en bukett hvite roser med rødt bånd for å vise solidaritet med det franske folk, og overbrakte deretter sine kondolanser til Frankrikes ambassadør Jean-Marc Rives.

– En grusom terrorhandling har igjen rammet Frankrike, sier Brende


(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.