*Nettavisen* Nyheter.

Mediaedge:cia med nordisk ledergruppe

Inger Krogh Halvorsen (bildet) er med i den nye, nordiske ledergruppen til mediebyrået Mediaedge:cia. Det er ikke administrerende direktør Harald Eide Fredriksen.

20.06.08 11:04

Mediaedge:cia (MEC) har sendt ut en pressemelding hvor de informerer om dannelsen av en ny nordisk ledergruppe:

Administrerende direktør Johan Hedensjø i MEC Sverige blir leder for MEC Norden. Adm.direktør i MEC Danmark, Claus Gilbert Clausen, blir nordisk kommersiell direktør med ansvar for nye oppdrag og for å posisjonere forskningsavdelingen MediaLabs tilbud.

Tommy Brandt, økonomidirektør i Danmark, tar rollen som finansansvarlig i Norden og Inger Krogh Halvorsen, styreleder i den norske virksomheten, vil inngå i den nylig etablerte nordiske ledergruppen.

Parallelt med disse nye ansvarsområdene, vil de fire sjefene fortsette i sine eksisterende lokale roller.

- Vi har hatt et nordisk styre over lengre tid, nå formaliserer vi dette. Årsaken til fordelingen er hvilke felt de respektive er opptatt av. Sverige er så stort at det er naturlig at Hedensjø styrer MEC Norden, vi har en dansk finansdirektør som godt kan styre på nordisk basis, sier Halvorsen som selv ikke har blitt tildelt noe spesielt verv i den nordiske ledergruppen.

- Jeg har ikke en spesifikk rolle, det er nok litt tilfeldig at andre har det også. Jeg er Norges representant i ledergruppen og skal koordinere mot den lokale ledelsen, sier hun til Propaganda.

Administrerende direktør i Sverige og Danmark er med, hvorfor er ikke adm. dir. i Norge representert også?

- Harald Eide Fredriksen har nok med Norge. Harald og jeg har delt på de norske oppgavene, og jeg er fortsatt arbeidende styreleder. Faren ved at alle blir nordiske, er at hver enkelt enhet mister fokus på det lokale markedet som tross alt er det viktigste, mener Halvorsen.

Eide Fredriksen bekrefter at man ikke må miste det lokale fokuset.

- Inger og jeg har delt på oppgavene. Vi har en større andel av lokale kunder enn Sverige og Danmark. Det er jo ingen hemmelighet at de store nordiske kundene kommer gjennom Stockholm og København. Jeg synes bare det er en fordel at Inger tar seg av de nordiske relasjonene, sier han.

Det nåværende nordiske styret kommer til å fortsette som før og har følgende sammensetning:

Dominic Grainger (CEO MEC Europe), Johan Hedensiö (CEO MEC Norden), Claus Gilbert Clausen (Commercial Director MEC Norden), Inger K. Halvorsen (Styreleder MEC Norge), Mona Ljungberg (VD MEC Finland) og Tommy Brandt (CFO MEC Norden).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.