*Nettavisen* Nyheter.

Mediaforums hederspris til analysetraver

I fjor var det MBLs mangeårige markedssjef som dro av gårde med hederen og æren for lang og tro tjeneste, i år ble det en gammel traver i Gallup.

20.06.08 11:03

Festmiddagen fredag kveld er et av hovedelementene under den årlige høstkonferansen som Mediaforum arrangerer. I løpet av middagen deler den kommersielle delen av mediebransjen ut priser og utmerkelser til seg selv.

En av dem som henger høyest er Mediaforums hederspris. Den ble innstiftet i 1984, og hensikten med prisen er å heder en eller flere personer som har gjort en spesiell innsats for mediefaget gjennom en periode.

I fjor gikk prisen til Helge Holbæk-Hansen, markedssjef i Mediebedriftenes Landsforening (MBL). I år var det analysebransjen som ble hedret. Den kan gis til både annonsører, firmaer og organisasjoner som oppfyller kriteriene.

Men denne gang ble det en fagmann som i mange år har vært sentral i alle medieanalysene til TNS Gallup står bak.

Det var styreleder Britt Dahl som delte ut prisen under middagen, og hun informerte salen om at det var en enstemmig jury som hadde kommet frem til forskningsleder Knut-Arne Futsæter i Gallup.

Juryens begrunnelse lyder som følger:

"Årets vinner av Mediaforums Hederspris har satt sitt fingeravtrykk på det aller meste av det som finnes av de store mediemålingene i dag. Det er svært mange fagpersoner i mediemiljøet som har hatt meget stor direkte glede og nytte av hans kompetanse og klarsyn og fremtidsretthet. uttaler juryen og fortsetter:

"I det norske kommersielle mediemarkedet har han kanskje ikke vært den flinkeste til å vise seg frem, selv om det skal sies at han publiserer svært mye, brukes mye i foredrag og ofte er sitert i media som ressursperson. Men han har først og fremst priorityert å teste sin kompetanse og sine teorier i de akademiske medieforskermiljøene, nasjonalt og internasjonalt. Han har blant annet utgitt flere vitenskapelige publikasjoner og bøker og er fast medlem av EMRO (Den europeiske organisasjonen av mediaresearchere) hvor han har presentert et uttall papers."

Futsæter har tidligere mottatt Per Langhoffs minnepris for sin hovedoppgave i medievitenskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.