RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MediCult til himmels på USA-nyhet

Sist oppdatert:
Farmasiselskapet MediCult har fått et gjennombrudd i USA, og aksjen gikk til himmels. iMarkedet har snakket med selskapet
Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har nå gitt en såkalt 510k godkjennelse av MediCults In Vitro Maturation (IVM) produkt.

Dermed åpnes det store amerikanske markedet opp for MediCults nye fertilitetsproduktet IVM i USA. MediCult er allerede inne i markedet med sitt tradisjonelle fertilitetsteknologi IVF, men ser nå muligheten til å skaffe seg et forsprang med den nye produktet.

- Vi starter med opptrening av klinikkene fra nyttår, og vil deretter sakte og rolig begynne å bygge opp salget, sier konsernsjef Lars Rønn i MediCult til iMarkedet.

Rønn innrømmer samtidig at salget av de tradisjonelle MediCult-produktene har gått heller tregt, men nå ser han en mulighet til å skaffe seg et skikkelig forsprang.

- Det er ingen konkurrerende produkter på markedet i dag, og når de kommer vil vi fortsatt ha et forsprang, sier Rønn.

Markedsføring i USA vil skje i samarbeid med selskapets eksisterende distributør. Det er kun noen hundre fertilitetsklinikker i USA.

Kursen til himmels

Meldingen om USA-gjennombruddet fikk MediCult-aksjen til å gå til himmels.

Ved lunsjtider var aksjekursen opp utrolige 70 prosent til 14,50 kroner.

Unngår hormoner

Det store ved det nye produktet til MediCult er at prøverørsmetoden nå kan gjennomføres uten bruk av hormoner.

- Det er hormonbehandlingen som er den store kostnaden, i tillegg til at mange kvinner får store bivirkninger av hormonbehandlingen, sier Rønn til iMarkedet

Før godkjennelsen i USA, så er IVM godkjent i Norge og Finland. Det er ifølge Rønn ikke nødvendig med lignende godkjennelser i alle land, reglene spriker, selv innen EU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere