RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mediebedrifter saksøker staten i Treholt-saken

Foto: PST (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mediebedriftene fikk nei på kravet om innsyn i Treholt-saken. Nå går de til søksmål mot staten.

En rekke norske redaksjoner saksøker nå staten for å få innsyn i hele Treholt-saken. Med på søksmålet er også Norsk redaktørforening og Norsk presseforbund. Organisasjonene og mediebedriftene krever innsyn i hele opptaksmaterialet og dommen fra rettssaken da Arne Treholt i 1985 ble dømt for landssvik og spionasje.

- Alle kort på bordet
- Treholt-saken har ridd det norske samfunnet som en mare i 25 år. Når man nå har en gjennomgang i Gjenopptakelseskommisjonen er det viktig at alle kort kommer på bordet. At man får maksimal åpenhet om det som skjedde den gangen for at man skal gjenopprette og opprettholde tilliten til det norske rettssystemet, sier Arne Jensen - nestleder i Norsk redaktørforening - til NRK.

Politiets sikkerhetstjeneste har tidligere nektet mediene innsyn i de hemmelige Treholt-dokumentene.

Det er NRK, Aftenposten, VG, Dagbladet og de største regionavisene som står bak søksmålet sammen med Norsk redaktørforening og Norsk presseforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere