RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mediedronning Brooks taus til september

London (NTB-Reuters-AFP): Kvinnen i sentrum for en av tidenes største medieskandaler i Storbritannia nekter å si seg skyldig eller ikke skyldig i å ha langt hindre i veien for etterforskningen. Rebekah Brooks vil vente til september.

Brooks, som var sjefredaktør i den nå nedlagte søndagsavisen News of the World, møtte fredag i retten i London. Hun sa ingen ting i løpet av rettsmøtet, men dommeren opplyste at hun formelt vil ta stilling til skyldspørsmålet etter sommeren.

Hun møtte sammen med sin mann Charlie Brooks og fire andre mennesker som også er anklaget for å ha villedet etterforskere. Dommer Adrian Fulford løslot dem mot kausjon fram til neste rettsmøte 26. september.

Rebekah Brooks var redaksjonell toppsjef for News of the World, Storbritannias største avis, fra 2000 til 2003. Da gikk hun over til The Sun, som er landets største dagsavis og som eies av den australskfødte amerikaneren Rupert Murdoch.

Murdoch la brått ned News of the World i juli i fjor, etter at det var avslørt at journalister i avisen hadde begått grove brudd på lover og presseetikk. Blant annet hadde de avlyttet eller forsøkt å avlytte telefonene og telefonsvarerne til kongelige, politikere og kjendiser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere