RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mediekjempe med store lokale tap

Millionene renner fremdeles ut av A-pressens lokalsatsing Derdubor.

Driftsresultatet for 2008 er imidlertid et par millioner bedre enn det var i 2007.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Betydelige kostnadskutt, litt bedre resultat
I fjor fikk Derdubor AS et driftsresultat på snaue 18 millioner kroner i minus, mot et driftsresultat på minus 21 millioner året før.

Selskapet har kuttet i kostnadene, men også driftsinntektene falt i fjor. Selskapet fikk driftsinntekter på 22,5 millioner kroner i fjor, en nedgang på 4,5 millioner sammenlignet med året før.

Derdubor reduserte lønnskostnadene med 3,5 millioner kroner og også posten andre driftskostnader ble redusert med rundt det samme.

Derbubor AS var tidligere deleid mellom Mediehuset Nettavisen og A-pressen TV-invest, men Mediehuset Nettavisen solgte seg ut i løpet sist høst. Motivasjonen var at man ikke klarte å utnytte synergieffekter mellom de to eierne i dette samarbeidet.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

God sjefslønn
De sparte lønnskostnadene som var med på å dra ned underskuddet i fjor skyldes ikke nedgang i lønnen til daglig leder Fredrik Engh. Han fakturerer sin lønn gjennom eget selskap og hadde uendrede betingelser fra 2007 til 2008. Engh fakturerte 1,5 millioner kroner, eksklusive merverdiavgift, for sine tjenester i både 2007 og 2008.

Selskapet kuttet flere årsverk blant «ikke selgende personell» og la ned Oslo-kontoret i fjor. I årsrapporten forklares nedgangen i inntektene med nedleggelsen av Oslo-kontoret.

Derdubor ble tilført nesten 16 millioner kroner i frisk egenkapital i fjor og har nå en egenkapitalandel på 34 prosent av totalbalansen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere