*Nettavisen* Nyheter.

«Mediemogul funnet død»

Foto: Yui Mok (Pa Photos)

The Sun ble hacket - og meldte at eieren Rupert Murdoch (80) hadde tatt livet sitt.

19.07.11 08:58

Den britiske tabloidavisen The Sun ble i natt utsatt for dataangrep, ifølge CBS News.

- Snublet i egne planter
Ifølge nyhetsstedet var det den Anonymous-relaterte nettverket Lulzsec som hacket nettsidene til The Sun - slik at leserne ble sendt videre til en falsk nettside, der hovedoppslaget var at Murdoch lå død i sin egen hage.

Mediemogulen skulle ha tatt en overdose av grunnstoffet palladium og snublet i sin egne planter.

Ifølge The Guardian hevder hackerne også å ha tilgang til ansattes epost, inkludert tidligere redaktør Rebekah Brooks. De vil publisere dokumenter i løpet av dagen.

«Dette er bare starten», skrev brukeren Lulzsec på Twitter. En tilskvinne for News International har sagt at selskapet er oppmerksomme på hackingen, men ønsket ikke å kommentere saken.

Tirsdag morgen ble også nettsiden til Murdoch-eide The Times deaktivert for å komme eventuelle hackere i forkjøpet.

Klare for Underhuset
I løpet av dagen skal far og sønn Murdcoch, samt Rebekah Brooks, møte i Underhusets mediekomité for å forklare seg om den britiske medieskandalen.

Rupert Murdoch nektet i utgangspunktet å stille i komitéen, men ombestemte seg forrige uke. James er styreformann i News International og skal spørres ut om hvorfor han betalte store summer til kjendiser som fikk telefonene sine avlyttet av News of the World.

Han er dessuten anklaget for å ha prøvd å dekke over avlyttingsskandalen ved å autorisere utbetalinger til ofrene, såkalte «hush money». Han skal ifølge Daily Mail også møte Scotland Yard.

Rebekah Brooks må også svare for seg, til tross for at hun ble arrestert på søndag. Hun er nå løslatt mot kausjon.
Les: Slapp ut av fengsel i natt

Selv om det stilles enorme forventninger til høringen insisterer komitémedlemmer på at målet er å få vite sannheten, ikke å hetse de tre topplederne, skriver The Telegraph.

- Ført bak lyset
Avsløringene om praksisen til avisene i Murdochs selskap News Corporation har allerede ført til nedleggelse av News of the World og at Rebekah Brooks mistet jobben.

Murdochs konglomerat News Corp eier News International, som igjen driver noen av Storbritannias største aviser.

Brooks har hele tiden hevdet at hun ikke visste noe om hva som foregikk. Styremedlem i News Corp Thomas Perkins uttalte mandag at Murdoch har full støtte i styret.

- Styret, i likhet med toppledelsen, ble ført bak lyset av dårlige folk på lave nivå i organisasjonen, sa han til nyhetsbyrået AP.

Til sammen er ti mennesker så langt arrestert i forbindelse med skandalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.