RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mediene i lomma på Putin

Sist oppdatert:
Etter at Vladimir Putin sikret seg flertall i den russiske Dumaen er situasjonen usikker for mediene. I dagens situasjon kan han gjøre hva han vil.

- Det er uvisst hva slags konsekvenser det får for mediene. De store statlige TV-kanalene er helt i lommen på Vladimir Putin og Kreml. Valgkampen har hatt en usedvanlig stor slagside, forteller NRKs korrespondent korrespondent, Arne Egil Tønset fra Russland, til NRK P2.

Vladimir Putin (bildet) sikret seg et overveldende flertall etter søndagens valg i Russland, og han kontrollerer to tredjedeler av Dumaen. Putin holder kortene tett til brystet i forhold til hva han har tenkt å bruke sin makt til. Foreløpig er det ingen planer om å innføre nye lover om mediene.

- Putin har allerede hatt Dumaen i sin lomme de siste årene, så slik sett blir det ingen store endringer. Men, det er klart han har mulighetene til å forandre grunnloven hvis han vil. Med hans flertall kan det meste skje. Men det er foreløpig ingen planer om å innskrenke pressefriheten, sier Tønset.

Det har vært en stor sak i de russiske mediene. Tønset regner med at det også i fremtiden blir diskusjon en om hva som skal skje med russiske medier og frie medier.

Ifølge en russisk avis fikk Putin, regjeringsmedlemmene og det største støttepartiet, Forente Russland, mellom 55 og 70 prosent av sendetiden i forbindelse med valgkampen. Kommunistpartiet fikk bare syv, til sammenlikning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere