*Nettavisen* Nyheter.

Medier: - Tyrkia og PKK enige om fredsplan

Ankara (NTB-AFP): Regjeringen i Tyrkia og den kurdiske PKK-geriljaen er enige om en fredsplan, melder tyrkiske medier. Planen skal ha blitt forhandlet fram med den fengslede PKK-lederen Abdullah Öcalan.

PKK har sagt seg villig til å legge ned våpnene i mars i år, het det på fjernsynskanalen NTV og i avisen Radikal onsdag. I løpet av de neste månedene med våpenhvile skal det forhandles videre om en fredsløsning.

NTV og Radikal oppga ingen kilder for disse opplysningene. Den tyrkiske regjeringen opplyste nylig at dens etterretningsfolk i flere måneder har ført samtaler med Öcalan, som har sittet fengslet på en øy utenfor Istanbul siden han ble arrestert i 1999.

Det kurdiskvennlige Partiet for fred og demokrati advarer mot å knytte for stort håp til prosessen som nå er i gang.

- Partene står rett og slett ikke på like fot, sier partiets talsmann Selahattin Demirtas, som mener Öcalan må settes fri før forhandlinger innledes.

Kurdiske opprørere ledet av Abdullah Öcalan gikk i 1984 til væpnet kamp for en egen kurdisk stat i de sørøstlige delene av det som i dag er Tyrkia. Siden da er anslagsvis 45.000 mennesker drept i konflikten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.