Medier frykter for sikkerheten i Tel Aviv

KEiiNO står lørdag kveld på scenen under Eurovision-finalen i Tel Aviv. 

KEiiNO står lørdag kveld på scenen under Eurovision-finalen i Tel Aviv.  Foto: Sebastian Scheiner (AP Photo/NTB scanpix)

Medier frykter sikkerheten etter at to menn skal ha kommet seg inn på presseområdet til Eurovision-finalen i Tel Aviv.

18.05.19 23:24

To uvedkommende menn skal ha kommet seg inn bak sperringene og inn i presseområdet under årets Eurovision-finale i Tel Aviv, skriver Aftonbladet 17. mai. Hendelsen skal ha skjedd under torsdagens semifinale.

Ifølge TV 2 frykter flere medier for sikkerheten og har valgt å forlate området foran kveldens finale.

VG trekker seg fra presseområdet

NTB skriver at VG, svenske Aftonbladet og nyhetsbyrået TT er blant mediene som har valgt å følge finalen i sangkonkurransen utenfor presseområdet.

VG selv bekrefter dette lørdag kveld.

- Jeg forventer høyere sikkerhet på et verdensarrangement som dette, som dessuten foregår i et urolig område, sier redaksjonssjef Karin Schmidt Hellsing i Aftonbladet.

EBU, Den europeiske kringkastingsunionen, har tidligere forsikret om at sikkerheten er god.

- Vi tar dette veldig alvorlig. Vi har pratet med personene som rapporterte det til oss og utreder saken nøye. Arrangøren arbeider med lokale myndigheter og et anerkjent privat sikkerhetsselskap. Sikkerhetsnivået er i tråd med lokal lovgivning og de høye kravene fra EBU, skriver de i en e-post til Aftonbladet.

Settes inn ekstra tiltak

I en pressemelding skriver EBU at det settes inn ekstra tiltak etter hendelsen, skriver TV 2.

- Vi tok umiddelbart grep da hendelsen ble kjent, og har tatt ekstra grep for å skjerpe sikkerheten i pressesenteret. Ekstra sikkerhet er på plass både i og rundt arenaen, skriver de, ifølge TV 2.

TV 2 skriver at over 600 sikkerhetsvakter og 300 politibetjenter er på plass under arrangementet.

Per Bardal Wiggen, pressetalsperson i UD, sier til TV 2 at de er kjent med rapporter om at det skal ha vært en hendelse som er håndtert av lokale myndigheter.

– Arrangøren og lokale myndigheter har ansvaret for sikkerheten ved arrangementet. Besøkende oppfordres generelt til å følge med på reiseinformasjonen på regjeringen.no og registrere seg på reiseregistrering.no, sier Wiggen.

Fakta

Fakta om Eurovision Song Contest


Til Se og Hør sier norske KEiiNO at de ikke er redde etter hendelsen.

- Vi føler oss ikke noe mer utrygge nå enn normalt. Det er gode vibber her, og folk gleder seg til det som skal skje her i kveld, sier Alexandra Rotan i KEiiNO.

Jury disket

Finalen i sangkonkurransen holdes lørdag kveld. Den norske gruppa Keiino fremfører låten «Spirit in the Sky» som nummer 15 på scenen. I alt 26 land er med i kveldens finale.

Lørdag kommer også nyheten om at Hviterusslands jury i Eurovision er diskvalifisert. Årsaken er at de har avslørt hvem de stemte på i tirsdagens semifinale.

Det er ikke tillatt å opplyse om det før hovedfinalen er gjennomført.

– De hviterussiske jurystemmene har blitt avslørt i et intervju, hvilket er i strid med reglene i Eurovision Song Contest, opplyser en talskvinne for Eurovisions pressebyrå Premier til VG.

Fakta

Keiino

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.