To uvedkommende menn skal ha kommet seg inn bak sperringene og inn i presseområdet under årets Eurovision-finale i Tel Aviv, skriver Aftonbladet 17. mai. Hendelsen skal ha skjedd under torsdagens semifinale.

Ifølge TV 2 frykter flere medier for sikkerheten og har valgt å forlate området foran kveldens finale.

VG trekker seg fra presseområdet

NTB skriver at VG, svenske Aftonbladet og nyhetsbyrået TT er blant mediene som har valgt å følge finalen i sangkonkurransen utenfor presseområdet.

VG selv bekrefter dette lørdag kveld.

- Jeg forventer høyere sikkerhet på et verdensarrangement som dette, som dessuten foregår i et urolig område, sier redaksjonssjef Karin Schmidt Hellsing i Aftonbladet.

EBU, Den europeiske kringkastingsunionen, har tidligere forsikret om at sikkerheten er god.

- Vi tar dette veldig alvorlig. Vi har pratet med personene som rapporterte det til oss og utreder saken nøye. Arrangøren arbeider med lokale myndigheter og et anerkjent privat sikkerhetsselskap. Sikkerhetsnivået er i tråd med lokal lovgivning og de høye kravene fra EBU, skriver de i en e-post til Aftonbladet.

Settes inn ekstra tiltak

I en pressemelding skriver EBU at det settes inn ekstra tiltak etter hendelsen, skriver TV 2.

- Vi tok umiddelbart grep da hendelsen ble kjent, og har tatt ekstra grep for å skjerpe sikkerheten i pressesenteret. Ekstra sikkerhet er på plass både i og rundt arenaen, skriver de, ifølge TV 2.

TV 2 skriver at over 600 sikkerhetsvakter og 300 politibetjenter er på plass under arrangementet.

Per Bardal Wiggen, pressetalsperson i UD, sier til TV 2 at de er kjent med rapporter om at det skal ha vært en hendelse som er håndtert av lokale myndigheter.

– Arrangøren og lokale myndigheter har ansvaret for sikkerheten ved arrangementet. Besøkende oppfordres generelt til å følge med på reiseinformasjonen på regjeringen.no og registrere seg på reiseregistrering.no, sier Wiggen.

Til Se og Hør sier norske KEiiNO at de ikke er redde etter hendelsen.

- Vi føler oss ikke noe mer utrygge nå enn normalt. Det er gode vibber her, og folk gleder seg til det som skal skje her i kveld, sier Alexandra Rotan i KEiiNO.

Jury disket

Finalen i sangkonkurransen holdes lørdag kveld. Den norske gruppa Keiino fremfører låten «Spirit in the Sky» som nummer 15 på scenen. I alt 26 land er med i kveldens finale.

Lørdag kommer også nyheten om at Hviterusslands jury i Eurovision er diskvalifisert. Årsaken er at de har avslørt hvem de stemte på i tirsdagens semifinale.

Det er ikke tillatt å opplyse om det før hovedfinalen er gjennomført.

– De hviterussiske jurystemmene har blitt avslørt i et intervju, hvilket er i strid med reglene i Eurovision Song Contest, opplyser en talskvinne for Eurovisions pressebyrå Premier til VG.