RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Medier24: 152 personer jobber med kommunikasjon i Oslo kommune


At parkeringsplassen på baksiden av Oslo rådhus ble gjort om til MC-parkering var det mange som ikke fikk med seg til tross for at kommunen nå har 152 kommunikasjonsmedarbeidere.
At parkeringsplassen på baksiden av Oslo rådhus ble gjort om til MC-parkering var det mange som ikke fikk med seg til tross for at kommunen nå har 152 kommunikasjonsmedarbeidere. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Antall kommunikasjonsarbeidere i de største norske kommunene i Norge økte fra 144,3 årsverk i 2014 til 199,3 i 2017, ifølge Medier24.

Tallet gjelder for Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo. Den største økningen har skjedd i sistnevnte kommune som siden 2015 har vært styrt av Ap, SV og MDG, skriver nettavisen. Her er 152 årsverk knyttet til kommunikasjon.

I 2015 var antallet ansatte innen presse, kommunikasjon, PR, reklame, markedsføring, presserådgivning og medierådgivning i Oslo kommune 117,9. Siden Raymond Johansen (Ap) ble byrådsleder har tallet i år steget til 152,3. Det er en økning på 34 ansatte, eller 29 prosent, på to år.

I tillegg opplyser Oslo kommune at de har brukt 189,2 millioner kroner de siste tre årene på ekstern kommunikasjon, skriver Medier24. Nettavisen har samlet informasjon gjennom innsynsforespørsler til samtlige av de fire kommunene, inkludert Oslo kommunes 34 etater.

I Trondheim kommune utgjør kommunikasjonsarbeidet 20 årsverk, i Bergen 19 og i Stavanger er tallet 8.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere