RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mediestrategen Valebrokk

Sist oppdatert:
Kåre Valebrokk regnes som en av Norges mektigste menn. Slik kan det gå når man er "en nysgjerrig faen" med sans for penger.

– Han har sagt det selv, han er en nysgjerrig faen. Punktum. Det er nok det som er hoveddrivkraften i det han har gjort. Pluss at han har kunnet tjene penger på det, sier Kjetil Wiedswang til NTB.

Dagens Næringsliv-journalist Kjetil Wiedswang har skrevet portrett av sin tidligere sjef. I boka "Kåre Valebrokk - portrett uten filter" tar han for seg de siste tjue årene av Valebrokks liv. Boken ble lansert mandag.

– Dette er ingen biografi. Og for dem som håper på hete nyheter, så er det nok mer fyll en sex, sier Wiedswang.

Mediestrategen Valebrokk opptar Wiedswang i boken. Spesielt tre episoder er milepæler.

Da Valebrokk tok over roret i Norges Handels og Sjøfartstidene i 1984, la om avisen til Dagens Næringsliv, og økte opplaget fra 17.000 til over 70.000 eksemplarer gjennom nittitallet.

Da Valebrokk, som TV 2-sjef fikk gjennom ny konsesjon til en pris kanalen kunne leve med.

Da TV 2 tok over kontrollen i Kanal4. Overfor sine medarbeidere skal Valebrokk i den forbindelse ha sitert Honoré de Balzac og sagt at TV 2s strategi var å "komme ned fra fjellene når krigen var over og skyte alle de sårede".

– Kåre Valebrokk er ett av de mektigste mediemenneskene i Norge. Han er interessant som mediestrateg og fordi han som type har så mange kontraster som man ikke kunne vente, sier Wiedswang.

Om Valebrokks suksess skyldes hans kremmersjel eller journalistiske teft, trekker Wiedswang ingen konklusjoner om.

– Han har begge deler, men han holder på et vis rollene fra hverandre, i motsetning til Trygve Hegnar, som han har vært i tottene på mange ganger. Nå er han mest mediestrateg, men han hadde aldri kommet i den rollen hvis han ikke hadde vært en veldig dyktig journalist, fastslår han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere