Gå til sidens hovedinnhold

Medisinfabrikk i Elverum legges ned

Elverum (NTB): Rundt 190 ansatte mister jobben etter at Takeda Nycomeds japanske eiere har besluttet å legge ned produksjonen ved medisinfabrikken på Elverum.

Produksjonen skal i løpet av to år flyttes til eksisterende Takeda-anlegg i Tyskland og Polen. Det japanske selskapet begrunner beslutningen med at man «ønsker å møte det pågående prispresset i bransjen, beholde konkurransekraften og redusere kompleksitet og overkapasitet i de europeiske fabrikkene til selskapet.»

- Dette er selvfølgelig en vanskelig dag for våre medarbeidere i Elverum, og vi er lei for at våre dyktige medarbeidere opplever dette. Avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av en grundig gjennomgang av mulige løsninger. Vi mener dette er den beste løsningen på lang sikt, og at det vil styrke Takedas konkurransekraft i Europa, sier administrerende direktør Per S. Thoresen i Takeda Nycomed AS.

Ifølge selskapet har Elverum kommune nedsatt en arbeidsgruppe som skal forsøke å finne andre muligheter for produksjonsanlegget i Elverum når dagens produksjon er flyttet.

Om lag 190 av Takeda Nycomeds 500 stillinger i Norge blir overtallige når fabrikken på Elverum legges ned i løpet av en toårsperiode. Takeda Nycomed i Asker fortsetter virksomheten som i dag.

- Norge er et viktig land for Takeda, og vi vil fortsette å arbeide hardt for å levere viktige medisiner til det norske helsevesenet. Vi vil arbeide tett med våre medarbeidere for å sikre at de får støtte og hjelp i tiden fremover, sier Thoresen. (©NTB)

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten