RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meditron tredobler stetoskopsalg

Sist oppdatert:
Meditron rapporterer en tredobling i salget av stetoskoper i 2003 sammenlignet med 2002, men melder likevel om svake økonomiske resultater i fjor
Hovedårsaken til denne markante økningen i antall solgte enheter var introduksjonen av det nye M30 stetoskopet som ble lansert i november 2002, ifølge en pressemelding fra selskapet.

- Dette stetoskopet ble priset lavere og ble svært godt mottatt blant leger så vel som veterinærer, heter det.

- Høy produksjonskostnad og lav dollarkurs hadde allikevel en negativ virkning på det finansielle resultatet. Det har derfor vært blant Meditrons viktigste oppgaver å flytte produksjonen av stetoskop til lavkostland. I annet halvår 2003 startet prosessen med flytting til Taiwan som er forventet å utløse en markant forbedring av resultatet i 2004, heter det.

- Meditron har også restrukturert deler av driften siste år, som forventes å senke driftskostnadene ytterligere, heter det videre.

- Med kostnadskontroll og salgsinnsats som de to viktigste områdene for 2004 forventer Meditron at stetoskopvirksomheten skal gå med positiv kontantstrøm i løpet av året, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere