Medlemmer av Pussy Riot pågrepet i Sotsji

Sotsji (NTB-AFP): De to mest kjente medlemmene av den russiske punkgruppen Pussy Riot er blitt pågrepet av politiet i Sotsji.

18.02.14 11:52

Maria Aljokhina (25) og Nadezjda Tolokonnikova (24) ble pågrepet i OL-byen, omtrent 30 kilometer nord for de viktigste arenaene.

«Vi er blitt pågrepet og blir beskyldt for tyveri», skriver Tolokonnikova på Twitter. Også Aljokhina bekrefter at hun er pågrepet.

Lille julaften i fjor slapp de to aktivistene ut av russisk fengsel, hvor de sonet en dom på to års fengsel etter å ha protestert mot Russlands president Vladimir Putin og hans allianse med den russisk-ortodokse kirken. De to var dømt for å ha forstyrret offentlig ro og orden motivert av religiøst hat.

Til tross for at Aljokhina og Tolokonnikova ble benådet av Putin to måneder før de hadde sonet ferdig dommen, har de ikke lagt noen demper på sin kritikk av det russiske regimet.

- Vi vil ikke tilgi, og vi vil ikke glemme hva regimet gjør mot våre landsmenn. Vi krever et fritt Russland, sa Tolokonnikova da de to sto på scenen sammen med Madonna og en rekke andre stjerner under en Amnesty-konsert i New York tidligere i februar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.