*Nettavisen* Nyheter.

Medlemsflukt fra Bokklubben

Den nye bokavtalen får skylden for at 200.000 har meldt seg ut av Bokklubben de siste to årene.

19.12.05 11:11

For to år siden var rundt 700.000 medlem i Bokklubben. Nå skal tallet ligge rundt 500.000. Administrerende direktør Kristenn Einarsson bekrefter overfor NRK Kulturnytt at de har opplevd en kraftig nedgang de siste årene.

Han mener den nye bokavtalen fra 1. mai i år er skyld i medlemsflukten. Før dette hadde Bokklubben et konkurransefortrinn fordi de var alene om å kunne tilby nye bøker til 25 prosent rabatt. Nå ligger de likt med andre forhandlere, med mulighet til å gi maks 12,5 prosent rabatt på nye bøker som er utgitt av forlag som er medlem i Bokhandlerforeningen.

Bestselgere til lavest pris?

TV 2 Nettavisen sjekker jevnlig prisforkjellen på landets mest populære bøker. I disse undersøkelsene kommer Bokklubben veldig godt ut, fordi de har gitt kundene en prisgaranti som går ut på at de aldri skal ligger høyere i pris enn konkurrentene. Men forskjellene til de andre er ofte små.

LES SISTE: BILLIG METTE-MARIT TIL JUL

Spår endring

Generalsekretær i NFF Trond Andreassen tror at Bokklubben kommer til å måtte tilpasse seg den nye konkurransen ved å bli mer lik sine søsterbedrifter på kontinentet.

- Det vil bli mer trivial litterære klubber, som ikke selger så mye seriøs litteratur, sier han til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag