RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Medlemsrot i SOS Rasisme

Oslo (NTB): Organisasjonen SOS Rasisme kan ha opptil 15.000 feilregistrerte medlemmer. Nå sender organisasjonen ut brev til disse for å få avkreftet eller bekreftet medlemskapet.

SOS Rasisme var ved årsskiftet oppført med over 40.000 medlemmer og får i 2009 utbetalt rundt 7,8 millioner kroner i offentlig støtte basert på medlemstallene, skriver Klassekampen.

Mange av de 15.000 som nå får brev fra organisasjonen, har skrevet under på opprop mot rasisme, men ikke meldt seg inn som medlem.

Leder for SOS Rasisme, Trond Thorbjørnsen, sier at organisasjonen har fått flere tilbakemeldinger som tyder på at folk ikke alltid oppfatter signeringen av støtteopprop mot rasisme som et medlemskap i SOS Rasisme.

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) er kritisk til måten organisasjonen verver medlemmer på.

- Det høres ut som de har en måte å verve medlemmer på som er på kanten av loven, sier Carl F. Gjerdrum i Fordelingsutvalget i LNU.

LNU har tidligere fått signaler på at organisasjonens vervingspraksis er noe aggressiv, og har underlagt SOS Rasisme kontroll.

SOS Rasisme får størstedelen av sin støtte fra LNU, en støtte som i år utgjør 4,2 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere