Gå til sidens hovedinnhold

Medmenneskelig kurv

Fem medmennesker vant Stena Lines julekurver.

GRORUDDALEN: Hver dag i uke 52 foreslo Radio Metros lyttere kandidater til å motta Stena Sagas julekurver, stappfulle av alt det beste som tenkes kan av mat og godsaker. Bittelillejulaften var Stena Line-sjefen i Norge, Stein Wettergreen, julenisse på forskudd og leverte julekurver til fortjente mottagere både i Hakadal, på Hadeland, på Stovner, Løren og Manglerud.

– Vi ønsket på denne måten å glede mennesker som fortjener det, fordi han eller hun hadde gjort en innsats for sine medmennesker, sier linjesjef Stein Wettergreen.

– Vi ønsket å glede fem som har vist at de bryr seg om sine medmennesker, eller en som behøver en ekstra hånd nå før jul. I all vår overflod er det viktig å bevare menneskeligheten og gleden ved å dele med noen som fortjener det.

De fem glade mottagere av to julekurver hver, var Anne Rust på Stovner, Anne Therese Sande på Løren, Kirsti Mendelson på Manglerud, Joacim Johansen på Hadeland og Ingrid Hoel i Hakadal.

Kjære mennesker - eventyrlige pakker

Stena Saga har nå tatt opp tradisjonen fra den tid da «Julebåten» var den siste amerikabåten som kom til norsk havn før jul.

Julebåten ble imøtesett med stor forventning. Den brakte kjære mennesker hjem i tide til høytiden og hadde de mest eventyrlige «amerikapakker» i lasterommet. Mastetoppen var prydet med et forblåst juletre pyntet med lys. Julebåten var en institusjon i byene som hadde anløp av båtene fra Den norske Amerikalinje til langt ut på 1960-tallet.

Vippetangen - og Jernbanetorget

– Stena Saga legger til på Vippetangen, omtrent der hvor amerikabåtene la til kai i tidligere tider, sier Stein Wettergreen.

– Vårt Oslo-kontor finner du i de tidligere lokalene til Den norske Amerikalinje på Jernbanetorget. Hva er da mer naturlig enn at nettopp vi tar opp igjen denne tradisjonen med den utrolig populære Julebåten?

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping