*Nettavisen* Nyheter.

Medsiktet løslatt i drapssak i Øyer

Området hvor restene av den drepte 58-åringen ble funnet ved Hafjell. Foto: Ole Berg-Rusten (NTB scanpix)

Den 21 år gamle mannen som er siktet i forbindelse med drapssaken i Øyer, ble løslatt i helgen. Politiet frykter ikke lenger at bevis skal gå tapt i saken.

09.09.14 14:59

21-åringen er fortsatt siktet for å ha avgitt falsk forklaring i forbindelse med drapssaken, opplyser politiet. Bakgrunnen for løslatelsen er at politiet mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse.

Mannens forsvarer, advokat Lorentz Stavrum, sier til VG at 21-åringen er lettet.

- Han er veldig lettet over å slippe ut og forsøker nå å komme tilbake igjen til et vanlig liv, slik det var før han ble pågrepet, sier forsvareren.

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) skal ha truet den medsiktede kameraten med kniv for å få hjelp til å kvitte seg med liket etter drapet på stefaren. Dette kommer fram gjennom forklaringer som både den drapssiktede og hans medsiktede venn har gitt politiet, ifølge VG.

Levningene av den 58 år gamle stefaren ble funnet i et rykende bål inne skogen ved Hafjell torsdag 14. august. Kristiansen har innrømmet å ha drept stefaren, men har ikke erkjent straffskyld.

Kameraten har forklart seg i detalj til politiet om truslene han skal ha blitt utsatt for.

Kristiansen meldte seg for politiet i Nederland i slutten av august etter å ha vært på rømmen i elleve dager. Han godtok utlevering til Norge og ble i forrige uke varetektsfengslet i fire uker. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.