RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Medvedev beklager politiske drap

Moskva (NTB-AFP): President Dmitrij Medvedev medgir at det finner sted politiske drap i Russland, og at journalister er blant dem som lever farlig.

? Uheldigvis så er journalister, på lik linje med andre innbyggere, blant dem som lider under kriminell aktivitet, sier Medvedev til BBC.

? Jeg tror ikke at alle disse sakene er politisk motiverte, men jeg er absolutt sikker på at det i enkelte tilfeller er snakk om politisk hevn, sier den russiske presidenten.

Drapet på den profilerte journalisten Anna Politkovskaja i avisen Novaja Gazeta i 2006 er fortsatt uløst, og i januar ble en annen ung journalist i samme avis skutt og drept, sammen med en menneskerettsforkjemper.

Medvedev berømmer Novaja Gazeta, ett av få russiske medier som tør å kritisere ledelsen i Kreml, og han lover også å stille opp til intervju med avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere